İnegöl Köfte tarifi: İnegöl Köfte nasıl yapılır?
Bursa'nın İnegöl ilçesine ait olan İnegöl Köfte aslında bir göçmen yemeği. Geleneksel lezzetlerimiz arasında olan İnegöl Köfte misafir menüleriniz için iyi bir tercih olabilir. Ayrıntılı tarifimiz sayesinde kolaylıkla yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
İnegöl Köfte malzemeleri;
– 800 gr kıyma (Dana döş)
– 200 gr kıyma (Kuzu)
– 2 soğan
– 10 gr karbonat
– Tuz
İnegöl Köfte yapımı
Geniş bir kabın içinde kıymaların ikisini de iyice karıştırın.
Kuru soğanları rendeleyip kıymaların üzerine ekleyin.
Tuz ve karbonatı da ekledikten sonra iyice yoğurun.
Kıyma harcı kıvamını aldıktan sonra üzerini kapatın ve buzdolabında 3 saat kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz kıymayı daha sonra yağlı kâğıt üzerine serin ve merdane yardımı ile açın.
Yağlı kâğıttan çıkartın ve dilimleyerek dikdörtgen parçalar halinde kesin.
Ayçiçek yağını kızarma tenceresinde kızdırın ve dilimlenen köftelerin her tarafı eşit olacak şekilde kızartın.
Sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.