ZERDEÇAL’IN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR…!
Zerdeçal'ın bir çay kaşığı kadarı bile hafızayı güçlendirmeye yetiyor. Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketmenin
diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan
kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi.
Diyabet teşhisi
koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada,
bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı.
Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi
tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde
daha başarılı oldu.
Araştırmanın sonuçları, “Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition” dergisinde yayımlandı.
ZERDEÇAL İLE SÜPER ZAYIFLAMA
Malzemeler:
4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı zencefil tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı zencefil tozu
Zayıflatan İksirin Yapılışı:
4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurdu bir kaseye koyuyoruz ve içine malzemelerin tamamını ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu yoğurt kürünü sabah, öğlen ve akşam yemeklerden 1-2 saat önce aç karnına tüketiyoruz.
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLMELİ?
Hindistan’da
günde en az 1 çay kaşığı zerdeçal kullanılmaktadır. Bu nedenle,
Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri daha az görülmektedir.
Ayrıca Alzheimer oranı yaşlılarda yok denecek kadar azdır.
Zerdeçalın zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ile birlikte tüketilmesi vücut tarafından tamamen emilmesini sağlamaktadır.
Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı eklemekle
kullanabilirsiniz. Hemen hemen her yemeğe yakışan bir tadı vardır. Süte
ekleyerek içilebileceği gibi çayı da tüketilebilir. Fakat belki de en
etkili kullanım salatalara ekleyerek, limon ve baharatlar ile
kullanımıdır.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.