Kayısının faydaları:
1- Beynin daha düzgün çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
2- Karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamiri için kayısı tavsiye edilir.
4- Dişlerin sağlamlığını ve kuvvetliliğini artırır.
5- Kan yapımını artırarak kansızlığı önler.
6- Mide ve on iki parmak ülserine iyi gelir.
7- Böbreklerdeki taş oluşumunu önler.
8- Üreme sistemi üstünde olumlu etkiye sahiptir.
9- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
10- Kalbi kuvvetlendirir ve muntazaman çalışmasını sağlar
11- Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir.
12- Cildi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır.
13- Gözlere parlaklık verir.
14- Bağırsak tembelliğini giderir.
15- Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
16- Fazla kiloları önler
17- Safra bezlerini temizler.
18- Basura faydalıdır.
19- A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.
20-İ ştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
21- Sinirleri güçlendirir.
22- Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı…)
23- Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz…
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.