Ticker

6/recent/ticker-posts

Gece görüş kabiliyetini artırmak için Mavi yemiş tüketin

Gece görüş kabiliyetini artırmak için Mavi yemiş olarak bilinen yaban mersini tüketin.

Daha önceki yazılarımızda faydalarını anlattığımız Mavi yemiş olarak da bilinen Yaban mersini- Bilberry Exract'ın faydalarına bir yenisi daha eklendi.


Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, mavi yemişin en özel yönünün bu meyveyi tüketen kişilerin gece görüş kabiliyetini artırması olduğunu belirtti. 

Bu sebeple gece araç kullanacak kişilerin seyahat öncesi yaban mersini (Mavi yemiş) tüketmelerini tavsiye etti...


Halk arasında "yaban mersini" olarak da bilinen mavi yemiş  pek çok hastalığa iyi gelmektedir.

Mavi yemişin yapraklarından çorba da yapılabilmektedir. Mavi yemiş ile yapılan çorbaların özellikle gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu ve tedavi edici özelliği vardır. Mavi yemişin kış aylarında tüketilmesi mutlaka tavsiye edilir. 

Mavi yemişin hem yapraklarında hem de meyvesinde C vitamini oranı oldukça yüksektir. Yaban mersini insan vücuduna oldukça yarar sağlamaktadır.  Yaban mersini Kanser yapıcı bileşiklerin vücuttan atılmasını sağlayan bir meyve olarak da bilinmektedir. 

İshale karşı oldukça yararlıdır. Mavi yemişin aynı zamanda mikrop öldürücü özelliği de bulunmaktadır. Kanı temizler, bağırsak metabolizmasını da düzenler. Mavi yemiş şeker hastaları için de birebir faydalı ve tavsiye edebileceğimiz bir meyvedir, aynı zamanda bu ürünün kalp krizi önleyici özelliği de bilinmektedir. Çünkü Mavi yemiş kan şekerini, kolesterolü düşürmektedir

Mavi yemiş özellikle sürücüler için çok çok yararlıdır. Mavi yemiş tüketildiğinde oldukça kaliteli bir görüş sağlanabiliyor. Her öğünde olmasa bile haftada bir kaç defa Mavi yemiş tüketmekte yarar var. 

Sürücülerimizin seyahate çıkmadan önce bu üründen mutlaka tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Seyahatin oldukça fazla yapıldığı yaz ayındayız ve önümüzde de bir bayram var. İnsanlar ailelerinin yanlarına ya da tatile gitmek için yollara çıkacak. Sürücülere tavsiyemiz, mavi yemişi seyahatlerden önce tüketsinler."


Yorum Gönder

0 Yorumlar