Ticker

6/recent/ticker-posts

Kilo veremeyenler için sıradışı öneriler

Kilo veremeyenler için sıradışı öneriler

İngiliz Diyetisyen Sussie Burrell, denge diyeti adını verdiği ve kilo vermeyi kolaylaştıran 20 kural içeren formulünü açıkladı.

Kilo veremeyenlere Sussie Burrell'in önerileri :

* Her şeyi aynı anda yapmayın. Gerçekleşmesi zor hedefler belirlemeyin. Çok hızlı kilo vermek, işten sonra saatlerce spor yapmak gibi. Onun yerine uygulayabileceğiniz küçük değişikliklere gidin.

* Herkes diyet yaparken neler yemesi gerektiğini bilir ancak günlük koşturmacada atıştırmak için elimize ne geçerse yemek yanlışına düşebiliriz. Yapılması gereken ana ve ara öğünlerde ne yiyeceğimizi öncesinde planlamak ve ona göre alışverişe çıkmak.

* Mutfak dolaplarınızdaki makarna, soslar, yumurta, donmuş sebzeler ve patates yerini faydalı besinlere bırakmalı.

* Çorba masanızdan eksik olmasın. Özellikle içinde pırasa, soğan, sarımsak ve kereviz olan çorbaları tercih edin. Çünkü bu sebzeler vücuttan fazla sıvıların atılmasına yardımcı olur.

* Alkolü haftada bir/iki alırım kararı, daha sonra haftalarda miktarı artırmanıza sebep olacağı için tamamen bırakın.

* Günde 10 ceviz hem E Vitamini, hem de lif kaynağı. Öğleden sonra bir meyveyle tüketirseniz akşam yemeğine kadar fazla acıkmanızı engeller.

* Ara öğünlerde sebze tüketin. Havuç ve salatalık çantanızda rahatlıkla taşınabilir.

* Mutlaka kahvaltı edin. Kahvaltı es geçmek metabolizmayı zayıflatır.

* Akşam yediğinizin yarısını tüketin. Mesela bolonez soslu spagetti yerine 3 köfte ve salata tercih edin.

* Yemeğe salatayla başlayın. Yeşillikler daha az yedirir. En az 120 kalori daha az almanızı sağlar

* Saat 20.00'den sonra yemeyin. Yüksek kalorili tatlı ve dondurmalardan uzak durun.

* Dışarıda yemek için doğru mutfak seçin. Hint, Çin ve Tayland mutfağı yağlı. Japon ve Yunan mutfağında daha sağlıklı seçenekler var. Balık veya ızgara et, salata veya sebzeyle yendiğinde iyi bir tercih olacaktır.

* Vücut sürekli düşük kalorili yiyecekler tüketimine iyi yanıt vermez. Haftanın bir günü bir öğünde yüksek kalorili besinler tüketerek diyet programınızın dışına çıkın.

* Yavaş yeyin. En az 20 kez çiğnerseniz yüzde 20 daha az kalori tüketirsiniz.

* Kilo sorunu olmayan arkadaşlarınızdan destek alın.

* Yıllardır kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde aynı tür şeyleri yiyip kilo veremiyorsanız bunları değiştirmenin zamanı geldi. Sabah yediğiniz mısır gevreği yerine yumurta ve tost ekmeğini koyabilirsiniz.

* Tatlı krizlerinden diş fırçalayarak kurtulun. Yeşil çay, sakız ve içine limon atılmış buzlu su da krizi atlatmanızı sağlar.

* Her gün mutlaka bir saat hareket edin. Yürüyün, öğrendiğiniz egzersizleri yapın.

* Tartıların kölesi olmayın. Asla haftada bir günden fazla tartılmayın. Tartılmak için en iyi zamanın sabah olduğunu unutmayın.

* Günde 10 bin adım atın. Bunun için hemen bir adım ölçer edinin. Kilonuzu korumak için günde 10 bin, kilo vermek için ise 12 bin ila 20 bin adım gerekiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar