Ramazanda Kabızlık Sorununa Karşı Meyve ve Kurubaklagil Tüketin
Ramazanda oluşabilecek kabızlığı önlemek için, lif bakımından yüksek gıdalar; kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, kuru bakla, kuru börülce, kuru barbunya, soya fasulyesi), kepekli tahıllar (esmer ekmek,tam tahıllı gevrek, kepekli pirinç - makarna - erişte - un), sebze ve meyveler tercih edilmelidir.
Soyulmadan yenilebilen sebze ve meyveler mümkünse kabukları ile birlikte tüketilmeli. İftar ile sahur arasında belirli aralıklar ile su ve diğer içeceklerden yeterince içilmeli.
Ramazanda oluşabilecek kabızlığı önlemek için, lif bakımından yüksek gıdalar; kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, kuru bakla, kuru börülce, kuru barbunya, soya fasulyesi), kepekli tahıllar (esmer ekmek,tam tahıllı gevrek, kepekli pirinç - makarna - erişte - un), sebze ve meyveler tercih edilmelidir.
Soyulmadan yenilebilen sebze ve meyveler mümkünse kabukları ile birlikte tüketilmeli. İftar ile sahur arasında belirli aralıklar ile su ve diğer içeceklerden yeterince içilmeli.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.