Eğer amacınız karın bölgenizde toplanmış yağlarınızı eritmek ise, yeşil çayı da diyet listenize ilave etmeyi unutmayın! Yapılan çeşitli araştırmalar yeşil çayın egzersize bağlı kilo kaybını artırıcı özellikte olduğunu ortaya çıkarıyor.
132 obez yetişkinde yapılan bir araştırmaya göre katılan kişilerin tamamı uygun kaloride aynı diyeti uygulamışlar ve haftada 180 dakika orta şiddetli egzersiz yapmışlardır.
Ayrıca bir grup 39 miligram kafein içeren içeceklerden fakat diğer bir grup ise 625 miligram kateşin içeren yeşil çay içmişlerdir. 12 haftanın sonunda, yeşil çay içen kişiler 2 kg, kontrol grubundakilerin ise sadece 900 gram kaybettikleri görülmüştür.
Yeşil çay içen grupta toplam karın yağlarında, deri-altı karın yağlarında ve trigliseridlerde büyük bir düşüş meydana gelmiştir.
Yeşil çayın tam olarak nasıl bir mekanizmada çalışıp, etki ettiği henüz tam olarak anlaşılamamıştır, ancak araştırmacılar yeşil çayın vücuttaki yağın yıkılım hızını artırdığına inanmakta.
Yapılan diğer çalışmalar…
Bunun dışında yeşil çay, vücudun insüline duyarlılığına yardımcı olmaktadır ve diyabet riskini azaltmaktadır. Çalışma Florida ve Japonya'daki araştırma merkezlerinin yanı sıra Tufts Üniversitesi'ndeki Jean Mayer USDA Yaşlanma Üzerine İnsan Beslenme Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütülmüştür.
Yeşil çayla ilgili başka bir çalışmada, yıllar boyunca oldukça fazla miktarda yeşil çay tüketmenin göğüs kanseri riskini azaltmakta bir etkisi olabildiğidir. Bu çalışma Çin’de yaşları 20 ila 74 arasında değişen 7.000 kadın üzerinde gerçekleştirilmiştir.
Araştırmaya katılan kadınların göğüs kanseri insidansları ve yeşil çay tüketimleri değerlendirilmiştir. Yeşil çay içenler, içmeyenler ile karşılaştırıldığında, içenlerin göğüs kanseri risklerinin daha düşük olduğu görülmüştür. Yeşil çay tüketiminin uzun dönemde kadınlar üzerinde birçok faydası olduğu kanıtlanmıştır.
“Journal of American Medical Association” dergisinde yayınlanmış olan araştırmaya, 40-79 yaşları arasındaki 40 bin 530 yetişkin katılmıştır. Yeşil çayın yaygın olarak tüketildiği kuzeydoğu Japonya’da yapılan araştırmaya katılanlar 11 yıl boyunca takip edilmiştir.
Araştırmada, günde 5 bardaktan fazla yeşil çay içenlerin herhangi bir hastalıktan ölme risklerinin, günde bir fincandan az çay içenlerden % 16 kez daha az olduğu bulunmuştur.
Dilara Koçak
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.