Ticker

6/recent/ticker-posts

Aromaterapi Masajı

Aromaterapi Masajı

Bitki özlerinden elde edilmiş karışımlarla hazırlanan masaj yağlarının kullanılmasıyla uygulanan bir masaj yöntemi.

Aromaterapi Masajının temposu yavaştır. Uygulanan hareketlerin şiddeti ise hafiftir ve daha çok rahatlatıcı, gevşetici ve dinlendirici özelliğe sahip olan bir masaj türüdür.

Aslında aromaterapi uygulaması sadece masaj değildir, genel anlamda bitkisel özlerin ve yağların kimyasal yapısından ve enerjilerinden yararlanarak solunum (buğu), kompres ve banyo uygulamaları ile birlikte de yapılabilir.

Bitkisel özler ve yağlar, bitkilerden damıtma ve buhar yöntemi uygulanarak elde edilen yağlardır. Aromatik yağlar günlük hayatta kullanılan kozmetik yağlara oranla vücut tarafından çok daha kolay emilirler ve yan etkileri yok denecek kadar azdır.

Bu masajda önemli olan doğru yağı doğru şekilde kullanabilmektir. Temel yağlar kesinlikle doğrudan vücuda temas ettirilmemelidir, mutlaka taşıyıcı yağ ile belli oranlarda karıştırılıp seyreltilerek uygulanmalı.

Aromaterapi Masajı uygulama öncesinde cildin küçük bir bölgesinde deneme yapılarak cildin yağa göstereceği alerjik tepki mutlaka gözlemlenmelidir. Günümüzde aromaterapik masaj yalnızca tedaviye yönelik değil klasik masajdan da öteye ileri düzey bir yöntemdir.


Esansiyel yağlarla yapılan masaj, cilt yüzeyini daha çok ısıtır ve yoğun kas, eklem ağrılarına ve zayıf dolaşım bozukluklarında çok etkilidir. Aromatik özyağların keyifli kokusu, duygusal kaynaklı fiziksel sıkıntılar üzerinde de çok etkilidir.

Özyağlarla nefes rahatlatılabilir, sakinleşme ve yavaşlama ile kişi kendini daha iyi hissedebilir. Aromaterapi, masajla maksimum iyileştirme özelliği sağlar. Beynimiz, koku ve dokunma gibi farklı kaynaklardan farklı sinyallerle sürekli iyi yönde uyarılır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar