Ticker

6/recent/ticker-posts

Kilo vermenin formülü

Kilo vermenin formülü

Kilo probleminde çözüm formülü aslında her zaman aynı: Ne yiyip içtiğinize dikkat edeceksiniz ve az yiyeceksiniz. Fiziksel aktivitenizi artıracaksınız.

Tabii ki bir sağlık probleminiz varsa tedavi olmayı da unutmayacaksınız.


Pek çok kişi kilo vermeyiı hızlandırabilmek için bazı desteklerden yardım umarlar. Biz hekimler de bu desteklerin çoğu, içine eklenen sağlıksız ve zararlı maddeler nedeni ile tehlikeli olabildiği için böyle isteklerde bulunan hastalara kaşlarımızı kaldırıveririz!

Israr etmeye devam ederlerse CLA, yeşil çay özleri, Kromium gibi etkisi kısmen kanıtlanmış bazı desteklerin kullanılabileceğini söyleriz. Bu desteklere son yıllarda yenileri eklendi. Bunlardan biri “litramine” içeren bir yağ tutucu.

Aslında kaktüs yapraklarından elde edilen patentli bir lif kompleksi bu. Uzun süredir kullanılan bir başka yağ tutucudan, Orlistat’tan farklı olarak bağırsak fonksiyonlarını etkilemiyor, gaz, ishal yapmıyor.

Bir diğer ürün ise “phaselite” içeren bir destek. Bu ürünün içerdiği madde de bitkisel kaynaklı bir protein kompleksi. Bu maddenin gıdalarda alınan karbonhidratların sindirimini azaltarak faydalı olabileceği belirtiliyor.

Bu iki yeni desteğin de işe yarayabilmesi için yukarıda belirttiğim iki temel kuralı asla ihmal etmemeniz şart: Doğru beslenecek ve bol bol hareket edeceksiniz.

Bu arada birkaç yeni bilgi daha vermek isterim. Günde birkaç bardak kahve içmenin, kadınsanız 200-400 mg ek kalsiyum kullanımına, omega-3 ve probiyotik desteklerden yararlanmanın da kilo kontrolünü kolaylaştırabileceğini gösteren çalışmalar var, aklınızda olsun.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar