Ticker

6/recent/ticker-posts

Evde saç boyama ve püf noktaları


Evde saç boyama ve püf noktaları

Bazı kadınlar kuaförde saç boyatmanın zaman ve para kaybı olduğunu düşünür ve saçlarını evde kendileri boyar. Evde saç boyamayı isteyip cesaret edemeyenler için evde saç boyamanın püf noktaları...

* Güneş, perma, saç bakım kremleri ve saçınıza daha önce yaptırdığınız işlemler ve boyalar, yaptığınız boyama işleminin sonucunu ve süresini etkileyeceğinden saç tutam testini her boya işleminden önce mutlaka uygulamalısınız.

* Her zaman saçınıza uyguladığınız boyayı, yapmış olduğunuz saç tutam testi sonucunda belirlenen süre kadar bekletin. Hiçbir şekilde etkisini göstermeden önce boyayı yıkamayın. Aksi halde saçınızda beklenmeyen bölgesel renk geçişlerine neden olursunuz.

* Boyanın, saçınızdan yüzünüze ve ensenize bulaşmasını istemiyorsanız kulaklarınızın çevresine, saçlarınızla yüzünüzün birleştiği bölgelere ve ensenize biraz vazelin sürün. Vazelin hava geçirmez ve sızdırmaz olduğundan boyanın derinizde leke bırakmasını engellemede çok etkilidir. Vazelin yerine nemlendiriciler uygun olmaz.

* Saçınız uzun ya da kalınsa, seçmiş olduğunuz renk tonundan iki kutu boya kullanın. Her saç telinin boyayı iyice emmesi, saçınızın tamamen ve homojen olarak boyanması ve canlı bir renge kavuşması için önemlidir.

* Saçınızı boyadıktan sonra elde ettiğiniz rengi daha uzun süre kullanabilmek için deniz veya havuza girdikten sonra saçlarınızı mutlaka durulayın. Klor ve deniz tuzu saçınızda uzun süre kalırsa saç renginiz parlaklığını kaybedebilir.

* Boyalı saçlar için kullanılan şampuanlar, saç renginizi daha yumuşak ve doğal gösterir. Sıradan şampuanlar saçınızın boyasını akıtabilir ve parlaklığını kaybettirebilir.

* Düzenli olarak en az iki haftada bir boyanmış saçınızın nemini ve parlaklığını yeniden kazanması için mutlaka derinlemesine bakım uygulayın.

* Saçınızı boyadıktan sonra pH’ı düşük saç kremi kullanmanız saçınızı korur ve doğal yumuşaklığına ve parlaklığına kavuşmasına destek olur.

* Saçınız uzadıkça, renk aktifleştirici kullanarak saçınızın doğal rengini boyalı kısma uygun şekilde renklendirebilirsiniz.

* Saçlarınızı şampuanlandıktan sonra her zaman kurulamayın. Ovalamayın ya da sarmayın. Saç kurutma makinesiyle aşırı kurutmayın. Saçınızı aşırı kurutmanız nem kaybına ve mat görünüme neden olur.

* Saçınız ıslakken mümkün olduğunca taramayın. Saçınızı geniş dişli bir tarakla saç uçlarından saç diplerine doğru yuvarlayarak tarayın.

* Maden suyu, saçınızı zararlı havuz kimyasallarından korur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar