Sağlıklı beslenme uzmanı ve yaşam koçu Gizem Tutar Yağ Yaktıran Baharatlı Bal Kabağı Çorbası tarifini açıkladı:
Yağ Yaktıran “Baharatlı Bal Kabağı Çorbası” (4 porsiyon)
Malzemeler:
* 2 orta boy beyaz soğan
* 1 tatlı kaşığı fındık yağı
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı köri tozu
* 1 silme çay kaşığı karabiber
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
* 1 su bardağı light süt
* 1 su bardağı tavuk suyu (derisiz tavuk göğüsten)
* 200 gram bal kabağı
Yapılışı: 200 gr temizlendikten doğranmış bal kabağını üstünü kapatacak kadar suyla birlikte yumuşayana kadar pişirin. Karışımı blenderdan geçirin. Soğanları ve sarımsakları kıyın.
Fındıkyağı, zeytinyağı, soğan ve sarımsağı bir tencereye koyun ve kısık ateşte 1-2 dakika kavurmadan çevirin.
Üstüne baharatları ilave edin. İçine bal kabağı püresi, tavuk suyu (derisiz yıkanmış tavuk göğüslerini üstünü kapatacak kadar su ile tavuklar pişene kadar orta hararetli ateşte pişirerek hazırlayın) ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Karışımı blenderdan geçirdikten sonra en son olarak sütü çorbayı çırparak ekleyin. Taze nane yapraklarıyla beraber sıcak servis edin.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.