Ticker

6/recent/ticker-posts

Kemikleri güçlendirmek için öneriler

Kemikleri güçlendirmek için

Kemiklerinizi güçlendirmek için aşağıdaki önerileri uygulayın.

1- Vücudunuzun Kalsiyum kazanımını artırmak için hergün 2 su bardağı yağı azaltılmış süt ya da yoğurt ve 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız peynir tüketmeye özen gösterin.

1 dilim peynir eksik yerseniz, karşılığında 1 su bardağı süt için veya yoğurt yiyin.

2- Kalsiyum bakımından zengin olan kuruyemişlerden, özellikle bademi daha sık tüketmeye dikkat edin. Fındık ve cevizde de kalsiyum var fakat badem tam bir kalsiyum deposudur.

30-40 gram bademi ara öğün olarak tükettiğinizde size 150 kalori civarında enerji sağlar ancak ciddi bir kalsiyum desteğini de bedeninize kazandırır.

3- Yeşil sebze tüketimini artırın. Özellikle kalın yapraklı yeşil sebzeleri, marul, semizotu, yeşil biber, ıspanak ve dereotunu sofranızdan eksik etmeyin.

4- Protein tüketiminde aşırıya kaçmayın. Yani süt, peynir, yoğurt ayran yiyin için ama fazla miktarda tavuk, et, balık tüketmeyin. Yüksek proteinli diyetler kalsiyum kaybını artırırlar.

5- Tuzu azaltın. Fazla tuzlu beslenmek, tıpkı fazla proteinli beslenmek gibi bir etki gösterir. Fazla tuz, fazla protein gibi etkiler, idrar ile kalsiyum kaybını artırır.

6- Posa iyi bir şey ama aşırısı kalsiyum emilimini engelleyebilir. Bu sebeple posa tüketimini optimumda tutmanızda, 20 gramın altına düşmeyip 35 gramı geçmemenizde yarar var.

7- Sigaradan uzak durun. Kahveyi, çayı azaltın. Kafeinden zengin kolalı içecekleri mutfağınıza sokmayın.

8- Sık sık diyet yapmayın. Sık kilo alıp vermeyin. Açlık kürlerinden vazgeçin. Aşırı zayıf olmaya çalışmayın.

9- D vitamini seviyenizi dikkatle izleyin. Mümkünse yılda bir kez ölçtürün. Özellikle 20’nin altındaysa mutlaka D vitamini desteği alın ve mümkünse daha sık güneşlenin.

10- Sadece yürümekle yetinmeyin. Mümkünse hafif ve ölçülü ağırlık egzersizlerinden de faydalanmayı ihmal etmeyin.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Paylaştıklarınızı uygulayacağım çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.