Ticker

6/recent/ticker-posts

makyaj temizlemek için

Makyaj temizlemek için...

Makyajınızı temizlerken aklınıza takılan sorular ve cevapları

Bazı geceler makyajımı temizlemeye üşeniyorum. Bu durumda sabah kalktığımda ne yapmalıyım?

Gece yapmanız gereken işlemi sabah yapabilirsiniz. Cildinizi makyaj temizleyici bir ürünle temizledikten sonra toniğinizi uygulayabilirsiniz. Fakat yeniden makyaj yapacaksanız, yüzünüzü biraz dinlendirmelisiniz. Temizleme işleminden hemen sonra fondöten kullanırsanız, cildiniz parlar ve fondötenin dayanma süresi daha kısa olur.

Makyaj temizleyici ürünlerin cildi tedavi edici bir yönü var mı?

Bu özellik her ürünün içeriğine bağlıdır. Fakat her gün cildinizi temizleyerek cildinizin yaşlanma sürecini geciktirmiş oluyorsunuz. Yani makyaj temizlemek gelecek için yatırım yapmak demektir. Milliyet gazetesinin haberine göre, bazen bu temizleme işlemi sayesinde farkında olmadan cildinizde meydana gelen bakterilerden arınırıyorsunuz, bazen ise tıkanmış gözenekleri boşaltıyorsunuz. Bir şekilde cildinizin yaşlanmasına neden olan sorunları tedavi etmiş oluyorsunuz.

Çok yoğun bir göz makyajı yapıyorum ve makyajı silerken zorlanıyorum. Kirpiklerimin kopacağından korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Yoğun göz makyajı yapan kadınlara genellikle gözler için özel olarak üretilmiş makyaj temizleyici ürünler öneriliyor. Yalnız göz makyajınızı temizlerken kullandığınız pamuğa çok miktarda ürün dökmek yerine birden fazla pamuk kullanmaya dikkat edilmeli, pamuğu bir müddet gözünüzün üstünde beklettikten sonra kirpiklerinizi aşağıdan yukarıya doğru yumuşak hareketlerle silmeyi denemelisiniz. Böylece kirpiklerinizde herhangi bir kopma olmaz.

Bazen suya karşı dayanıklı maskara kullanıyorum ama daha sonra silmekte zorluk çekiyorum. Bunun için özel bir yöntem var mı?

Su ve yağ olmak üzere iki bazlı ürünleri tercih edebilirsiniz. Ürünün yağ bazlı kısmı makyajı temizlerken, su bazlı kısmı yumuşatıyor ve kirpiklerin zarar görmesini önlüyor.

Sadece yüz için olan makyaj temizleyici ürünü göz makyajı temizlemede de kulanabilir miyim?

Evet, kullanabilirsiniz. Fakat uygulama sırasında gözünüzü kapalı tutmalı ve gözünüzü açmadan önce iyice durulamalısınız. Göz makyajınızın tamamen sildiğinden emin olmak için de pamukta herhangi bir iz görmeyene kadar bu işlemine devam etmelisiniz. Bu temizleme işlemindeki en önemli şey aynı pamuğu birkaç kez kullanmamak. Uzmanlar makyaj temizlerken sürekli temiz pamuk kullanılmasının daha sağlıklı olduğunu dile getiriyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar