Çölyak hastaları; Buğdayı, arpayı, yulafı ve çavdar içeren bütün yiyecekleri, Buğday, arpa, yulaf ve çavdar unlarının kullanıldığı karışımları kesinlikle diyetlerinden çıkartmalıdır.
Una bulanarak hazırlanılan tavuk, balık gibi etleri tüketmek tehlikeli olarak kabul edilmelidir.
Bulgur, irmik ve makarna da içerdikleri nedeni ile krizi tetikleyebilirler.
Çölyak hastaları tahıl gevreklerini kesinlikle tüketmemelidir.
Malt olarak satılan bira ve votka gibi içecekler, paketlenmiş, işlenmiş kuruyemişler, hazır köfte ve pilav harçları da yine uzak durulması gerekenler arasındadır.
Marketten yaptığınız alışverişlerde, satın alacağınız ürünlerin %80'inde glüten bulunduğunu ve paketlerin üzerindeki bilgilerin ne yazık ki her zaman güvenilir olmadığını bilmelisiniz.
Çölyak hastaları neler yiyebilir?
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.