Çölyak hastaları neler yiyemez?

Çölyak hastaları neler yiyemez?

Çölyak hastaları; Buğdayı, arpayı, yulafı ve çavdar içeren bütün yiyecekleri, Buğday, arpa, yulaf ve çavdar unlarının kullanıldığı karışımları kesinlikle diyetlerinden çıkartmalıdır.

Una bulanarak hazırlanılan tavuk, balık gibi etleri tüketmek tehlikeli olarak kabul edilmelidir.

Bulgur, irmik ve makarna da içerdikleri nedeni ile krizi tetikleyebilirler.

Çölyak hastaları tahıl gevreklerini kesinlikle tüketmemelidir.

Malt olarak satılan bira ve votka gibi içecekler, p
aketlenmiş, işlenmiş kuruyemişler, hazır köfte ve pilav harçları da yine uzak durulması gerekenler arasındadır.

Marketten yaptığınız alışverişlerde, satın alacağınız ürünlerin %80'inde glüten bulunduğunu ve paketlerin üzerindeki bilgilerin ne yazık ki her zaman güvenilir olmadığını bilmelisiniz.

Çölyak hastaları neler yiyebilir?

Hiç yorum yok

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur. Bu nedenle Burada yayınlanan tarifler hakkında daha fazla bilgiyi uzmanların kendilerinden alabilirsiniz.

Sitemizde kürleri yayınlanan İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki Suna Dumankaya gibi Uzmanlara sorularınızı kendilerine ait web sitelerinden sorunuz.