Ticker

6/recent/ticker-posts

Çocuklarda sinüzit tedavisi

Çocuklarda sinüzit tedavisi nasıl yapılır?

Çocuklarda soğuk algınlığından kaynaklanmış olabileceği düşünülen belirtiler on günden uzun sürerse sinüzitten şüphelenilmelidir.

Alerji rahatsızlığı olan çocuklarda alerji ilacı normalde geçirdiği belirtilere karşı bu defa etkisiz kalıyorsa, yine sinüzit ihtimali düşünülmeli ve hekime başvurulmalıdır.


Çocuklara uygulanan sinüzit tedavisi için antibiyotik ilaçların kullanım süresi 2-3 haftayı bulabilmektedir. Bunun dışında burun tıkanıklığını da giderici soğuk algınlığı ilaçları kullanılabilmektedir.

Çocuğun alerjisi varsa anti-histaminik ilaçlar tercih edilir. İlaçların düzenli kullanılması önemlidir, buna rağmen hastalık iyileşmiyor ise kronik sinüzit tedavisine geçilir.

Çocuklarda sinüzitin kronikleşmesi alerjik bünye, geniz eti, hava kirliliği, pasif içicilik, burunda yapısal sorunlar, bağışıklık sisteminin zayıflığı ya da başka sistemik hastalıklardan kaynaklanabilir.

Kronik sinüzit tedavi edilmezse göze ve beyne bulaşabilir, apse ya da menenjit oluşturabilir. Çocuklarda iyileşmeyen sinüzitte cerrahi müdahaleye gerek duyulabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar