Ticker

6/recent/ticker-posts

İzsiz karın germe ameliyatı ile fit bir vücudunuz olsun

İzsiz karın germe ameliyatı

İzsiz karin germe ameliyatıİz bırakmayan bir ameliyat olduğu için yurt dışında oldukça popülerliği artan ve ülkemizde de trend haline gelen endoskopik karın germe ameliyatı ile yaz mevsiminde daha fit bir vücuda sahip olmak isteyenler için izsiz karın germe ameliyatı hakkında merak edilenlerin cevapları bu yazıda.

Tüm kadınlar, milyonları güzellikleri ve duruşları ile etkileyen dünya starları gibi bakımlı olmak ve çevresindekileri etkilemek ister. Sağlık sektöründe son yıllardaki gelişmelerle bunu sağlamak artık zor değil.

Estetik operasyonların yapılması için uzmanların önerdiği bazı dönemler vardır. Örnek olarak bahar dönemlerinde göğüs, liposuction ve karın ameliyatları; yaz mevsiminin sonlarında ise burun, yüz gerdieme, yağ enjeksiyonu ameliyatları yapılabilir.

Yaz mevsiminde iz bırakmayan endoskopik karın germe ameliyatları ile kusursuz bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Aslında estetik cerrahide meydana gelen gelişmelerin tüm amacı da hastaları hastanede yatırmadan daha çabuk evlerine yollamak. Yani günübirlik cerrahi, daha az izli ameliyatlar ve daha doğal sonuçlar elde etmek.

Cildiniz sağlam olduğu halde karnınız genişlemiş ise, yaşınız 35-45 arasında ise endoskopik karın ameliyatı size tam uygundur.

Karna estetik müdahale neden gerekir?

Endoskopik karın ameliyatının esas amacı, karın derisinde sarkma olmayan ancak karın kasları gevşemiş hastalarda karın kaslarının tekrar eski gerginliğine kavuşmasını sağlamaktadır.

Karın duvarındaki yağ artışı liposuction ile giderilir, kaslardaki gevşeme ise bikini bölgesinde yapılan birkaç ufak (1-2 santim) kesiden içeri yerleştirilen endoskopik aletlerle kaslar birbirine dikilerek ortadan kaldırılır.

Hasta daha önceden sezeryan geçirmişse, kesi sezeryan iziyle sınırlı tutulur. Karın kaslarında gevşeme genellikle karın cildinde sarkma ile birlikte olduğundan abdominoplasti ve mini- abdominoplasti çok daha sık yapılan ameliyatlardır. Zaman içinde yağ, vücudun ortasına doğru toplanır.

Göbek çevresinde genişleme olur. Kadınlarda gebelikle karın kasları birbirinden ayrılır ve karın bölgesi iyice genişler. Bunun bir şekilde tersine çevrilmesi gerekir.

Bunun için 2 temel ameliyat vardır. Birincisi deri sağlam, ama yağ birikmesi varsa liposuction, liposhaping; diğeri ise deri genişlemişse karın germe ameliyatıdır.

Liposuction izsiz bir ameliyattır ancak gevşemiş karınlarda fazla etkili değildir, yani karın bölgesinin genişlemesini çözmez. Karın germe çok başarılı olsa da iz bırakır.

Endoskopik karın germe ameliyatı bu ikisinin neresinde yer alıyor?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte laparoskopik ameliyatlar estetikte de kullanılıyor. Endoskopik karın germe ameliyatı da bunun bir örneği. Yani yeni bir kulvar.

Bu ameliyat kimler için uygun?

Hastalar üçe ayrılırlar. Genç, karın duvarı gevşememiş, sadece yağlanması olanlara liposuction; derisi sarkmış, karnı genişlemiş hastalara ise hem karın kaslarının tamir edildiği, hem de fazla cilt ve yağın alındığı karın germe ameliyatları.

Ancak 35-45 yaş arası bir grup da var ki; hamilelik sonrası karnı genişlemiş, göbek çevresi büyümüş, yağ birikmiş, ama derisi gergin. Bu grup, endoskopik karın germe için ideal olan gruptur diyebiliriz.

Karnı gerilen kişi nasıl bir işlemden geçiyor?

Göbek ve pubis üstündeki birer delikten girilerek yağ ve deri içerden kaldırılır. Televizyon kamerası yardımı ile iç kasları birbirine yaklaştırılarak içerden dikilir. Dışarıdan karnın alacağı şekli işaretlendiğinden ona göre şekil verilir. İçerden karın daraltmış olur. Bu operasyon 2–3 saat sürer. Bununla birlikte High Definition Liposuction da yapılır.

High Definition Liposuction karın kaslarına, göğüs kaslarına, sırt kısmının aşağı kısımlarına ve kalçaların görünümlerine form vermek için gerçekleştirilir. High Definition Liposuction’da, standart liposuction’dan farklı olarak daha gelişmiş form verici teknikler kullanılır. Hatta bu operasyon ile birlikte popo bölgesinde çıkıklık, bel bölgesine gamzeler de gerçekleştirilebilir.

Bu operasyonun avantajı sadece izsiz olması mı?

Aslına bakarsanız buameliyatın avantajı sadece izsiz olması değil. Bunun yanında ameliyat olan kişinin iyileşme sürecini de kısaltan bir ameliyat olmasıdır . Bu ameliyat sonrasında ipli bikiniyi bile rahatlıkla giyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar