Ticker

6/recent/ticker-posts

Migren ağrısı için bitkisel tedavi

Migren ağrısı için aslanpençesi kürü

Prof Dr İbrahim Saraçoğlu migren ağrısı için bitkisel tedavi olarak aslanpençesi kürünü tavsiye ediyor.

Başarı oranı çok yüksek olan aslanpençesi kürünün önerilen kullanım şekline göre uygulanması çok önemli...


Migren ağrıları için aslanpençesi kürü
 

Aslanpençesi kürü özellikle bayanların adet (regl) öncesi tetiklenen migren'e karşı da oldukça etkilidir.


Hazırlanışı: 4 - 5 gram (yaklaşık bir tutam) kurutulmuş arslanpençesi kaynamakta olan yarım litre suyun içine atılarak hafif ateşte 2 dakika kaynatılmaya devam edilir.

İkinci dakikadan sonra sıcaklığını kaybettirmeden 10 dakika demlenir. Daha sonra soğuması beklenir ve süzülür. Demleme işlemi tamamlandığında mutlaka süzme işleminin yapılması gerekmektedir.

Uyarı: Kesinlikle demleme süresi tamamlandıktan sonra daha fazla kabın içinde bitkiyi bekletmeyiniz, süzerek bitkiyi ayırınız.
 

Bir ay boyunca bir gün arayla (gün aşırı) bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra 15 gün ara verilir. Onbeş günlük aradan sonra 6 ay boyunca haftada iki defa birer bardak içilir. Altı aydan sonra dönem dönem uygulanır.

Dikkat
Arslanpençesi çayı kullanırken içimini kolaylaştırmak için herhangi bir şekilde tatlandırıcı veya başka bir madde kesinlikle ilave edilmez. Yemek yedikten bir saat sonra içilir

Arslanpençesi çayını hazırlarken kesinlikle 10 dakikadan fazla demlemeyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra süzülerek ayrılması gerekir. Hazırlanan arslanpençesinin arta kalanı buzdolabında en fazla 3 gün korunabilir. Üçüncü günden sonra kullanılmaz ve mutlaka taze olarak tekrar hazırlanması gerekir.

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır.

Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

Prof. Dr. İbrahim saraçoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar