hangi sebze-meyve hangi zamanda yenir ve lezzetlidir

Hangi sebze-meyve hangi zamanda yenir ve lezzetlidir.

OCAK: Brüksel lahanası, pırasa, kereviz, greyfurt, muz, pazı, nar, semizotu.

ŞUBAT: Pırasa, kırmızı turp, mandalina, muz, kereviz, pazı, çağla, kuşkonmaz, fındık turp, roka, kestane, soğan, lahana.

MART: Pancar, limon, kuşkonmaz, turp, bakla, bebe havucu, çilek, barbunya, karnabahar, mandalina, ıspanak.

NİSAN: Enginar, havuç, bezelye, çağla, bebe havucu, domates, kiraz, enginar,dolmalık biber, lahana, brokoli, kereviz.

MAYIS: Çilek, patlıcan, domates, arpacık soğanı, erik, barbunya, marul, kiraz, karpuz, bebe havucu, beyaz kuşkonmaz.

HAZİRAN: Enginar, taze patates, marul, taze fasulye, dolmalık biber, bamya, vişne, şeftali, mısır, mürdüm eriği, salatalık, can eriği, çilek, havuç.

TEMMUZ: Kiraz, vişne, karpuz, kayısı, taze sarımsak, mısır, kavun, üzüm, böğürtlen, incir, taze ceviz, dut, enginar, bezelye, marul, kırmızı erik.

AĞUSTOS: Mürdüm eriği, üzüm, bamya, dut, iç bakla, taze ceviz, incir, taze fındık, göbek salata, kiraz.

EYLÜL: Taze ceviz, taze fındık, bamya, kestane, pırasa, nar, karnabahar, ayva, domates, bamya, börülce, karpuz.

EKİM: Armut, pırasa, karnabahar, nar, elma, kereviz, ıspanak, lahana, mandalina, taze ceviz, kabak, biber, incir, patlıcan, üzüm.

KASIM: Lahana, portakal, mandalina, ayva, balkabağı, Brüksel lahanası.

ARALIK: Kestane, balkabağı, pazı, kereviz, armut, roka

Hiç yorum yok

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur. Bu nedenle Burada yayınlanan tarifler hakkında daha fazla bilgiyi uzmanların kendilerinden alabilirsiniz.

Sitemizde kürleri yayınlanan İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki Suna Dumankaya gibi Uzmanlara sorularınızı kendilerine ait web sitelerinden sorunuz.