Ticker

6/recent/ticker-posts

hangi sebze-meyve hangi zamanda yenir ve lezzetlidir

Hangi sebze-meyve hangi zamanda yenir ve lezzetlidir.

OCAK: Brüksel lahanası, pırasa, kereviz, greyfurt, muz, pazı, nar, semizotu.

ŞUBAT: Pırasa, kırmızı turp, mandalina, muz, kereviz, pazı, çağla, kuşkonmaz, fındık turp, roka, kestane, soğan, lahana.

MART: Pancar, limon, kuşkonmaz, turp, bakla, bebe havucu, çilek, barbunya, karnabahar, mandalina, ıspanak.

NİSAN: Enginar, havuç, bezelye, çağla, bebe havucu, domates, kiraz, enginar,dolmalık biber, lahana, brokoli, kereviz.

MAYIS: Çilek, patlıcan, domates, arpacık soğanı, erik, barbunya, marul, kiraz, karpuz, bebe havucu, beyaz kuşkonmaz.

HAZİRAN: Enginar, taze patates, marul, taze fasulye, dolmalık biber, bamya, vişne, şeftali, mısır, mürdüm eriği, salatalık, can eriği, çilek, havuç.

TEMMUZ: Kiraz, vişne, karpuz, kayısı, taze sarımsak, mısır, kavun, üzüm, böğürtlen, incir, taze ceviz, dut, enginar, bezelye, marul, kırmızı erik.

AĞUSTOS: Mürdüm eriği, üzüm, bamya, dut, iç bakla, taze ceviz, incir, taze fındık, göbek salata, kiraz.

EYLÜL: Taze ceviz, taze fındık, bamya, kestane, pırasa, nar, karnabahar, ayva, domates, bamya, börülce, karpuz.

EKİM: Armut, pırasa, karnabahar, nar, elma, kereviz, ıspanak, lahana, mandalina, taze ceviz, kabak, biber, incir, patlıcan, üzüm.

KASIM: Lahana, portakal, mandalina, ayva, balkabağı, Brüksel lahanası.

ARALIK: Kestane, balkabağı, pazı, kereviz, armut, roka

Yorum Gönder

0 Yorumlar