Ticker

6/recent/ticker-posts

Migren Tipi Baş Ağrılarının Tedavisi İçin Öneriler

Amerikan Tıp Birliği’nin (AMA) önerdiği “Baş Ağrısı Tedavisinde Yedi Adım”:

1. Baş ağrılarınız için bir not defteriniz olsun. Her baş ağrısının ortaya çıktığı günü, başlama saatini ve ne kadar sürdüğünü not alın. Ayrıca, semptomlara eşlik eden mide bulantısı ve kusma; ışığa, sese veya kokuya karşı hassasiyet; muhtemel migren tetikleyicileri; ve aura durumlarını da defterinize kaydedin.

2. Migren atağının gelmek üzere olduğunu haber veren prodromal semptomları tanımlamak için ailenizden yardım isteyin. Baş ağrısından önce ortaya çıkan bu semptomlar, açlık, susuzluk, esneme, yorgunluk, depresyon, kendini aşırı derecede zinde hissetme, sinirlilik, halsizlik, uykulu olma, ışığa veya sese karşı hassasiyet, titreme, fazla idrar yapma, ishal, kabızlık, veya idrar tutulması olabilir.

3. Yanınızda her zaman en az bir doz ilaç bulundurun.

4. İlaçlarınızı doktorunuzun önerdiği şekilde alın. İlaçları tavsiye edilenden daha sık kullanmayın. Doktorunuzla görüşmeden, ilaç kullanımını bırakmamalısınız.

5. İlacınızı almayı unuttuğunuzu farkettiğiniz an, ilacı hemen alın. Ancak, tek seferde iki doz birden almayın.

6. İlacınızı aldıktan sonra, ağrı bitene kadar karanlık ve sakin bir odada uzanın.

7. Doktorunuzun tavsiyelerini dikkate alın ve baş ağrılarınızın kontrolünü sağlamak için, yaşam tarzınızda yapabileceğiniz değişikleri doktorunuzla görüşün.

Yorum Gönder

0 Yorumlar