Mide hastalıkları için bitkisel çözümler
Midenin öncelikli işlevi, besinleri incebağırsağın sindirebileceği kıvama getirmektir. Mide borusunda oluşan yanmalar ve ağızda ekşimsi bir tat oluşturan geğirmeler, bir mide hastalığının belirtisidir. Bunlar gibi rahatsızlıklar ebegömeci ve keten tohumuyla giderilebilir.
Mide hastalıkları için bitkisel çözümler
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 20 gram menekşe konularak 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
* Civanperçemi az pelinotu ile birlikte kaynatıldıktan sonra bal ile tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
* Yemeklerin üstüne veya gerektiğinde 3-5 adet çiğ nohut yenir. Yemeklerden sonra midede meydana gelen ağrıları giderir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 4 gram dağ reyhanı konularak 10 dakika bekletilir çay yerine içilir.
* Yemeklerden 1-2 saat sonra içilen çay yararlıdır.
* 8 litre kaynar suyun içine 500 gram sarı kantaron otu konulur. 40 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek dolapta muhafaza edilir. Sabah, öğle, akşam yemeklerinden 1 saat önce bir su bardağı içilir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 4-10 gram zerdeçal konulur. 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.
* Kudret narı olgun meyveleri bal ile macun yapılarak yenir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 10 gram civanperçemi konularak 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 10 gram kuşburnu konularak 10 dakika bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.
Midenin öncelikli işlevi, besinleri incebağırsağın sindirebileceği kıvama getirmektir. Mide borusunda oluşan yanmalar ve ağızda ekşimsi bir tat oluşturan geğirmeler, bir mide hastalığının belirtisidir. Bunlar gibi rahatsızlıklar ebegömeci ve keten tohumuyla giderilebilir.
Mide hastalıkları için bitkisel çözümler
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 20 gram menekşe konularak 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
* Civanperçemi az pelinotu ile birlikte kaynatıldıktan sonra bal ile tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
* Yemeklerin üstüne veya gerektiğinde 3-5 adet çiğ nohut yenir. Yemeklerden sonra midede meydana gelen ağrıları giderir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 4 gram dağ reyhanı konularak 10 dakika bekletilir çay yerine içilir.
* Yemeklerden 1-2 saat sonra içilen çay yararlıdır.
* 8 litre kaynar suyun içine 500 gram sarı kantaron otu konulur. 40 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek dolapta muhafaza edilir. Sabah, öğle, akşam yemeklerinden 1 saat önce bir su bardağı içilir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 4-10 gram zerdeçal konulur. 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.
* Kudret narı olgun meyveleri bal ile macun yapılarak yenir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 10 gram civanperçemi konularak 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
* Bir su bardağı kaynar suyun içine 10 gram kuşburnu konularak 10 dakika bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.