Ticker

6/recent/ticker-posts

Cilt için yararlı besinler

Cilt için yararlı besinler

Sağlıklı beslenmek, cilt hücrelerimizin kendilerini yenilemeleri için ihtiyaç duydukları etkenleri yaratmaktadır.

Cildimize destek olacak bir diyetin içeriğinde bulunması gereken yiyecekler şunlardır;

Sağlıklı yağlar. Örneğin avokado, fındık, somon balığı ve keten tohumunun içeriğinde bulunan omega 3 gibi yağlar cilt hücrelerinin kendilerini yenilemesine yardımcı olmaktadır.

C vitamini, beta carotene (Bitkisel A vitamini), proteinik (hidrolize proteinler) katkıları cildin parlaklık ve canlılığı için etkili olmaktadır.

Tam buğday unundan yapılan ekmekler, magnezyum ve B vitamini içeriğinden zengin olduklarından, cilt hücrelerinin canlı kalmasına destek olmaktadır.

Bol su içmek, cildi nemlendirerek kuru kalmasını önler ve cilde dolgunluk kazandırır.

Doğru ve faydalı besinleri tüketmenin yanı sıra, bazı besinleri limit altına almak ve minimuma indirmek de çok önemlidir. Alkol ve kafein vücudun suyunu tüketirlerler. Bu nedenle kahve, çay, çikolata, alkol ve bazı sodaları az miktarlarda tüketmek gerekir.

Her şeyden önemlisi, sağlıklı bir beslenmeyle oluşacak güzel bir cilt, sizin dış görünüşünüzü güzelleştirir ve daha da önemli olan, sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

DNA & FOLİK ASİT

NIVEA Laboratuarlarındaki araştırmacılar Folik Asit'in cilt içini önemini keşfettiler. DNA sentezinde Folik Asitin önemine dair önemli kanıtlar elde ettiler.

Folik Asit insan vücudunun üretemediği bir B Vitaminidir ve yiyecekler ile alınmak zorundadır. Folik Asit Latince bir kelime olan ve "yaprak" anlamına gelen "folium" dan türetilmiştir.

Folik Asit bakımından zengin yiyecekler: ıspanak, marul, domates ve patates, lahana ve meyve çeşitleri, aynı zamanda da kepek unundan yapılmış besinlerdir.

Beiersdorf Moleküler Biyoloji Uzmanı ve Araştırmacı Dr. Stefan Gallinat:

Folik Asit'in hücre içindeki önemli rolü yıllar önce kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar Folik Asit'in DNA sentezi ve hücre yenilenmesindeki önemini ortaya çıkarmıştır. Cilt hücresi düzenli olarak bölünür ve cilt yenilenmesi adı verilen bu süreç yaş ilerledikçe zarar görür, yavaşlar.

Bizim gözlemlerimiz de göstermiştir ki Folik Asit'in yaşlanan cilt için yararı büyüktür. DNAge Gündüz Bakım Kremi kullanılan ciltte Folik Asit seviyesinin arttığı ve bu bölgedeki cilt hücrelerinin daha hızlı yenilendiği ispatlanmıştır.

Çünkü Folik Asit sayesinde DNA dış etkenlere karşı daha iyi bir şekilde korunmuş ve bu sayede kendini yenileme hızı artmış olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar