Ticker

6/recent/ticker-posts

Hızlı kilo verdiren muz diyeti

Hızlı kilo verdiren muz diyeti

Bugünlerde Japonlar arasında en hızlı kilo verdiren diyet olarak ün salan muz diyeti eczacı Hitoshi Watanabe tarafından kocasının zayıflamasına yardımcı olması için geliştirildi.

Sabah Muz Diyeti, son derece basit bir diyet programı..

Kahvaltıda sadece muz yiyip ve oda sıcaklığında su tüketiyorsunuz.

Daha sonra öğle, akşam, ara öğünde akşam 8'e kadar
dondurma, süt ürünleri, alkol, akşam yemeğinden sonra tatlı yememek koşulu ile sevdiğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.

Dikkat etmeniz gereken ise; yemeklerl ie birlikte her zaman oda sıcaklığında su tüketmek.

Öğleden sonra saat 2-3 gibi tatlı bir atıştırabilirsiniz.

Bir çok popüler diyet programında eksik olan egzersize bu diyet programında önem verilmiş.

Diyet yapan kişilere sadece canları egzersiz yapmak istediğinde stres yapmadan, kendilerine uygun olan bir egzersiz yapmaları önerilmekte.

Muz diyeti nasıl kilo verdiriyor?

Hızlı kilo verdiren diyetler programlarından farklı olarak muz diyeti nasıl faydalı olabiliyor? Bir teoriye göre muzdaki enzimler sindirimi hızlandırarak bağırsaklar tarafından besinlerin daha çabuk emilimini sağlamakta.

Bir başka bir teori ise, tokluk hissi yaratan bir tür lif içeren muzun, yağ yakılmasını hızlandırmasına dayanmakta. Sadece gıdalar soğuk yenildiği zaman etkili olan bu lif, muz, patates, tahıllar, kuru baklagillerde de bulunmakta.

Bu liften muzun içeriğinde 2-4 gr bulunmakta. Muz ayrıca, sağlıklı beslenme ve diyet programlarının çoğunda besleyici olarak yer almakta.

Muz diyetinde sonuç ne olur?

Muz diyeti ile zayıflarken öğlen, akşam, ara öğünler için listeye ihtiyacınız yok. Kilo vermek için ihtiyacınız olan şey hareket ve kalori kontrolü yapmak. Sağlıklı kalmak için de sağlıklı besinleri tercih etmelisiniz. Akşam saat 8'den sonra bir şey yememek iyi bir öneri.

Ancak unutulmaması gereken şey akşam 8'den sonra bir şey yemediğiniz için mucize beklemenizdir. Çünkü gün içerisinde yedikleriniz ve ne kadar kalori yaktığınız önemlidir.

Zayıflamak için ihtiyacınız olan şeyin yediğinizden daha çoğunu yakmak olduğunu unutmayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar