Ticker

6/recent/ticker-posts

Bronşit için bitkisel çözümler

Bronşit için bitkisel çözümler

Bronşit Akciğerlere giden havayollarının iç yüzündeki zarın iltihaplanması sonucunda oluşur.

Akut bronşit ve kronik bronşit olarak iki türü vardır.

Akut bronşit grip gibi hastalıklar ile birlikte görülebilirken, kronik bronşit daha ciddi bir iltihaplanmadır ve mutlaka tedavi olmayı gerektirir.

Akut bronşit: Genellikle grip, kızamık, boğmaca ya da tifo gibi hastalıklar esnasında görülür. Sisli ve soğuk havalarda çok rahatsız olurlar. Hastalığın başlangıç safhasında kuru ve ağrılı öksürük, az yapışkan balgam, sonraları sümüksü cerahatli balgam ile hafif ateş ve halsizlik görülür. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Kronik bronşit: Bu tür bronşitte; havayollarını yağlayan bezler büyür, iç yüzlerinde bulunan tüyler görevini yapamaz hale gelir. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Her iki bronşitte de yapılacak ilk iş eğer sigara içiliyorsa sigarayı bırakmak ve istirahat etmektir.

Bronşit için pratik bitkisel formüller

1 bardak kaynar suyun içine, 3 gram kekik konularak, 10 dakika demlendirdikten sonra içilir.. Bu uygulama hastalık geçene kadar günde 3 kez (sabah,öğle,akşam) tekrar edilir.

Öksürük otu kronik ve akut bronşite, nezle ve gribe karşı etkilidir.

1 bardak kaynar suyun içine 5-6 gram ufalanmış ebegümeci konduktan sonra 10 dakika demlendirilir. Bu karışımdan günde 2-3 bardak içilir.

1 bardak kaynar suyun içine 5 gram ufalanmış defneyaprağı, 10 gram kurutulmuş ve ince ince doğranmış portakal kabuğu konduktan sonra 10-15 dakika demlendirilir. Bu karışımdan günde 2-3 bardak bal ile tatlandırılarak içilir.

Çörek otu biraz kavrularak toz haline getirilir. Günde 3 kez 1 çay kaşığı toz çörekotu, yarım çay kaşığı balla karıştırılarak ağızda emilmek suretiyle yutulur.

Kazayağı bitkisinin çiçekleri ve yaprakları, taze çam sürgünü, yer sarmaşığı, ebegümeci, okaliptüs yaprağı, andız otu, kekik, gülhatmi çiçeği ve yaprakları 1 litre kaynar suya birer tutam konduktan sonra 10 dakika demlendirilerek süzülür ve biraz bal katılarak günde 4-5 bardak içilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar