Ticker

6/recent/ticker-posts

Kurban Etini Saklarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kurban Etini Saklarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kurban eti sağlıklı koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır.

Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında bir gün bekletilmelidir. Et beklediğinde suyunu vererek daha iyi pişirmeye hazır olacaktır.

Etleri, büyük parçalar halinde değil kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak ayrılmalıdır

Günlük pişirilecek miktarlara bölünmeli ve buzdolabı poşetine ya da yağlı kâğıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu biçimde hazırlanan etler, buzlukta ( -2 ºC ) bir kaç hafta, derin dondurucuda ise (-18 ºC ) daha uzun süre ile muhafaza edilebilir.

Et kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli bir besindir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözdürülmesi bazı mikroorganizmalar için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir.

Bu sebeple buzlukta saklanan etler buzluktan çıkartılınca yemek içinde tamamen kullanılacak biçimde parçalara ayrılarak buzluğa konulmalı, çözdürülen et hemen pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır.

Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil, yine buzdolabında çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının üzerine konularak çözünmesi beklenebilir.

Çabuk çözünmesi amacı ile uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözdürmek, oda sıcaklığında bekletmek vb. sakıncalı yöntemlerdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar