Ticker

6/recent/ticker-posts

Potasyum Minerali ve Potasyumun Faydaları

Potasyum Minerali ve Potasyumun Faydaları: Vücudumuz için hayati değer taşıyan minerallerden birisidir. Hücre içinde ve dışında sıvı ve mineral dengesine yardım etmektedir. Kan basıncının düzenlenmesini sağlamaktadır.

Kaslarımızın kasılmasına yardımcıdır. Kalp ritmi için hayati önem taşıyan bir mineraldir. Böbreklerimiz vücutta sodyum - potasyum dengesini sağlamaktadır.

Vücuttaki su dengesinin sağlanması için yardımcıdır ve besinlerin hücrelerin içine geçişini kolaylaştırmaktadır. Potasyum minerali vücudumuzda her gün tüketilir ve tekrar doldurulur. Sinir sistemi ve beyne oksijenin taşınması , kasların sağlıklı kalması , karaciğerin korunması , pekliğin giderilmesi için çok önemlidir.

Yeterli miktardan fazla alınması, tansiyonu yükseltir. Yazın bronzlaşmak için güneşlenirken ter ile birlikte potasyum kaybederiz. Kalori almadan kaybettiğimiz potasyumu yerine koymak için şimdi potasyum efervesan tabletler kullanılabilir.

Potasyum Eksikliği: Potasyum eksikliği yorgunluk, kabızlık, bacak krampları ve kalp ritmi bozuklukları, zihin karışıklığı, baş ağrısı, letarji, güç kaybı, iştahsızlık, mide bulantısı ve halsizlik gibi rahatsızlıklara sebep olmaktadır.

İçinde Potasyum Bulunan Besinler: Lahana, brokoli, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, zeytin, balık, sarımsak, portakal suyu, patates, muz, hurma, incir, avokado, kayısı, badem, fındık ve süt ürünleri bol miktarda potasyum içeriği olan besinlerdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar