Ticker

6/recent/ticker-posts

Magnezyum Minerali ve faydaları

Magnezyum Minerali : İnsan vücudunda % 0.05 oranında magnezyum bulunmaktadır. Bu da ortalama bir insanda 35 gr'a karşılık gelmektedir.

Magnezyum insan vücuduna kalsiyumun kullanımı, kalp fonksiyonları, kan basıncı, enerji üretimi, dinlenerek uyumaya yardım etmek için gerekli bir mineraldir.

Eğer vücutta magnezyum eksikliği olursa, kasları kalsiyum istila ederek kramplara ve seğirmelere sebep olabilir. Beslenme düzeninde kalsiyum, magnezyum, sodyum veya potasyum eksikliği bacak kramplarına neden olabilmektedir.

Terlendiği zaman vücutta depolanan bu mineral kullanılmaya başlar. Araştırmacılar kalp krizi geçirenlerin genellikle kanında ve kalp kaslarında magnezyum azlığı tespit etmişlerdir.

Magnezyum Eksikliği : Azlık belirtileri astım, kalp tutukluluğu, kronik yorgunluk, uykusuzluk, asabiyet, sindirim azlığı, solunum bozuklukları, hızlı kalp atışlarıdır.

İçinde Magnezyum Bulunan Besinler: Balık ve tavuk eti, tam unlu ekmek, yer fıstığı, peynir, yumurta, patates ve portakalda bol miktarda magnezyum bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar