Ticker

6/recent/ticker-posts

Bal ve balın faydaları

Bal ve balın faydaları

Bal içinde bakteri barındırmaz. Tüm canlıların hayatarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır.

Bakteriler bal ile temas ettikleri zaman nemden yoksun kalırlar ve yok olurlar ayrıca balın asidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturmaktadır.

İnsan vücudunu etkileyen bir çok mikro organizma balda yok olur. Bal içerisinde bakteri barındırmamakla kalmaz aynı zamanda bir bakteri yok edici olarak kullanılır.

Örnek olarak Antibiotiklere karşı dirençli olduğu bilinen MRSA ( Metisiline Reziztans Staf Aureus) bakterisinin bala karşı koyamadığı tespit edilmiştir.

Dr. W.Sackett bal sayesinde tifo mikroplarını 48 saat içinde yok etmiştir. Dizanteri mikropları 10 saat içinde ölmüştür.

Balda şimdiye kadar oniki değişik enzim olduğu saptanmıştır. Enzimsiz yaşam mümkün olmazdı enzimler bütün biyokimyasal süreci organize eder, yönetir, düzene koyar ve hızlandırır hastalıkları iyileştirir.

Balın içerdiği Magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını engeller, ayrıca stresin olumsuz etkilerinden korur.

Potasyum bağırsak adalelerinin faaliyetini hareketlendirir. Ayrıca sindirim için polenlerde önemlidir. Araştırmalarda alınan sonuca göre çiçek polenleri ince bağırsak mukozasında dolaşımı hareketlendirir.

Dahası balı yedikten 20 dakika sonra bağırsak duvarının bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yolu ile alınan zararlı maddelerin etkisinden koruyan maddeler bağırsakta serbest bırakılmasında etkili olur.

Balda ayrıca vücudun ancak az miktarda üretebildiği Chocin maddesi vardır. Bu sebeple bu madde vücuda günde iki, üç gram verilmelidir. Chocin karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlar ve bu organın yağ bağlamasını önler.

Bal gerek içinde barındırdığı vitaminler ve minerallerle gerekse yapısal özellikleri sebebiyle insanlar için tam bir şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık balın 500 hastalığa faydalı olduğu belirtilmiştir.

Balın faydaları:

İyi bir koruyucudur: antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde bir ok gıda bozulmadan saklanabilir.

Mideye kuvvet verir: baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve hazmı gerektirmediği için kolaylıkla kana geçer. ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.

Kansızlığı giderir: kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.

Damarları açar: diğer şekerlerin oksine oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermesiyle kalp hastalarına faydalıdır.

Romatizma: romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.

Alerji: alerjik vakalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.

Ağrı dindirici: balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı bir kaç dakika içinde dindirmeye başlar.

İştah açıcı: İçerdiği a,b,c, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.

Doğal diş macunu: diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.

Kabızlık: bilhassa sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.

Şişmanlık: bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.

Yara iltihap giderir: bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. cavanagh ve beazley adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren kalbi tutacoli mikropları ile candida albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. inhibin mikropların üremesini de önler.

Balgam söktürür: balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.

Göze faydalıdır: gözün görme gücünü arttırır. nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.

Karın ağrısı: karın ağrısını geçirir. bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.

İdrar söktürür: İdrar yollarını temizler.Mesane iltihabını giderir.

Köpek ısırması’na karşı yararlıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür. kuduz ihtimaline karşı mutlaka tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.

Cildi güzelleştirir: vücut bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.

Saçları besler. saça sürülürse saçları yumuşatır. besler, uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.

Nezle’yi geçirir. bal limon ile ya da sütle içilirse nezle için çok yararlıdır.

Verem: özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.

yanıklar: bal zeytinyağı ve gres yağı ile karıştırılarak yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. yanık kısa sürede iyileşir. yanık izi kalmaz.

Varis’e faydalıdır. bal vücutta olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.

Karaciğer: bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.

Sarılık: balla salatalık rendelenip yenilirse susuzluğu giderir. kanı temizler. sarılığı kısa sürede iyileştirir.

Terlemeyi giderir. Balmumu ile birlikte bir kaç gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.

İshal’i durdurur. soğuk bal şerbeti ishale çok yararlıdır. İshali kısa sürede durdurur.

Alaca: alaca hastası olanlar en az iki-üç ay sabah aç karnına bir su bardağı bal şerbeti içerse fayda görür.

kolestol’ü düşürür. Yatağını ıslatan çocuklar için gayet faydalıdır. İlaçların yan tesiri’ni önler, zararlarını nötüre eder.

Akne için iki çorba kaşığı bal iki çorba kaşığı süt limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi yararlıdır.

Büyüme çağındaki çocukların zekâ gelişimi’ne azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır. Ayrıca önemli ölçüde cinsel gücü arttırıcı özelliği vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar