Ticker

6/recent/ticker-posts

Kalsiyum Minerali ve faydaları

Kalsiyum Minerali ve faydaları

Kalsiyum Minerali; Kalsiyum bilindiği gibi kemik ve dişlerin yapı, oluşum ve sürdürülmesi için gereklidir. Kemik erimesinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

Kalsiyum minerali aynı zamanda kan basıncı, kan pıhtılaşması, kas büyümesi, kanseri önleme, enerji üretimine, yağları parçalamaya yardımcıdır . Erken kalp hastalıkları riskini azalttığına inanılmaktadır. Kalsiyum magnezyum ile birlikte birbirini tamamlayarak mükemmel çalışmaktadır. Örnek olarak kalsiyum kasları kasarken ya da gererken magnezyum gevşetmektedir.

Kalsiyum Eksikliği: Eklem ağrılarına, tırnak kırılmasına, depresyona, çarpıntıya, hayal görmeye, yüksek kan kolesterolüne, kalp çarpıntısına, yüksek tansiyona, hiperaktif egzamaya, uykusuzluğa, kas kramplarına, sinirliliğe, renk solukluğuna, romatoid artrite, raşitizm ve diş çürümesine yol açabilir.

İçinde Kalsiyum Bulunan Besinler: En fazla Kalsiyum içeren besinler süt ve peynir, yoğurt gibi süt ürünleridir. Ayrıca, lahana ve nane gibi yeşil sebzelerde, yumurta, incir, badem, fındık, fıstık, tereyağı, pekmez, keçiboynuzu ve balık gibi besin maddelerinde bol miktarda kalsiyum bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar