Ticker

6/recent/ticker-posts

Üzüm Çekirdeği antioksidan kaynağı

Üzüm Çekirdeği antioksidan kaynağı

Üzüm Çekirdeği ( Vitis vinifera ); Fransa' da güçlü bir anti-aging ( yaşlanma etkilerini azaltıcı ) kaynağı olarak sunulmakta ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de hızla popüler olmaktadır.

Üzüm çekirdeği, bioflavonoidlerin proanthocyanidin adlı benzersiz bir tipini içerir. Bu maddenin, C vitamini ile aynı yönde etkileri vardır ve C vitamininin aktivitesini oldukça artırır. Gerçekte bazı araştırmacılar üzüm çekirdeği ekstresinin, C vitamininin hücrelere girmesine yardım ettiğini düşünmektedirler.

Böylece, üzüm çekirdeği ekstresi, hücre zarlarını güçlendirirerek hücreleri oksitlenme hasarlarından korur. Proanthocyanidinler ayrıca yabanmersininde , kola fındığında ve diğer bazı sebze ve meyvelerde de bulunur.

Kanser Savaşçısı : Üzüm çekirdeği, güçlü bir antioksidandır ve vücudu serbest radikallerden temizler. Serbest radikaller , normal hücrelere saldırabilen, onları harap eden veya mutasyona uğratan dengesiz oksijen molekülleridir.

Serbest radikal hasarlar, kansere eşlik eden bir çeşit hücre büyümesine yol açabilirler. C vitamini kendi başına güçlü bir antioksidandır fakat araştırmalar üzüm çekirdeği ekstresi gibi proanthocyanidinlerle beraber çok daha etkili olabileceğini öne sürmektedir.

Kalp hastalığı : Bazı araştırmalar üzüm çekirdeği ekstresi gibi antioksidanların, arterlerde plak veya yağ birikimlerinin oluşmasına katkıda bulunabilecek düşük yoğunluklu lipoprotein ( LDL ) veyahut "kötü" kolesterol gibi kan lipitlerinin oksidasyonunu önleyebileceğini doğrulamıştır.

Anti-İltihapsal : Üzüm çekirdeği, artrit ve alerjiler gibi yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılan bir anti-iltihapsaldır. Bir çok bioflavonoid, iltihaplanmayı teşvik eden bazı enzimlerin salınımını baskılar. Artrit durumunda serbest radikal hasarın, bu hastalığa eşlik eden eklem ağrısında ve şişmelerde payı vardır.

Dolaşım : Kılcal damarlar, serbest radikal hasar tarafından kolayca tahrip edilebilecek küçük kan damarlarıdır. Ek olarak hücreler yaşlanırken, kolajen ( Collagen : Kılcal hücreler de dahil hücrelerin onarımında ve büyümesinde önemli olan bir protein lifi ) kaybeder.

Zayıflayan kılcal damarlar, kolay morarmaya ve varis geliştirmeye yatkın hale gelir. Üzüm çekirdeği ekstresi, kılcal damarları güçlendirmeye iki şekilde yardım eder. Üzüm çekirdeği, serbest radikal saldırıdan koruyarak kılcal damarların zayıflamasını engellemeye yardım edebilir.

Ayrıca C vitamini kolajenin üretimi için gerekli olduğu için ve üzüm çekirdeği ekstresi C vitamininin performansını geliştirdiğinden dolayı kolajen üretimi ile de ilgilidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar