Ticker

6/recent/ticker-posts

Soğan her derde deva

Soğan her derde deva

Kansere karşı bile etkili olan soğanın faydaları saymakla bitmez. Her mutfakta olması gereken soğanın faydaları ise şöyle:

Özellikle kırmızı soğan güçlü bir sağlık koruyucudur.

Kansere karşı önemli bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin besinlerden biri olan soğan, enfeksiyonlardan koruma gücü de vardır. Her mutfakta bulunması zorunlu olan soğanın bir çok türü vardır.

En makbul olanı genellikle çiğ yenilen kırmızı soğandır. Kırmızı soğanda "flavanol" maddesi bulunmaktadır. Dolama hastalığına, sıcak külde közlenmiş kuru soğanın zarını çıkarıp sarmak sancıyı alır ve dolamayı olgunlaştırır.

Baş ağrısı için: bir baş soğan ince kıyılıp haşlandıktan sonra haşlanmış soğan, bir tülbent arasında alına bağlandığında ağrıyı dindirir.

Şeker hastalığı için : bol soğan yemek çok şifalıdır.

Kalp krizi riskini azaltmak için içerisinde flavanol maddesi bulunan kırmızı soğandan her yemekte çiğ olarak biraz yenilmesinde yarar vardır.

Vücuda batan ve içinde kalan bir maddeyi atmayı kolaylaştırmak için bir baş soğan sıcak külde közlenerek yarılır ve içine biraz beyaz sabun kıyıldıktan sonra yaranın üzerine sarılırsa vücudun içinde kalan yabancı cismin atılmasında yardımcı olur.

Güzellik için : soğanla saçlar için bir kepek ilacı da yapabilirsiniz. Bunun için Üç baş kuru soğan ince ince kıyıldıktan sonra bir bardakta üzerine tuvalet ispirtosu koyularak bir hafta bekletilir,daha sonra bu losyon bir şişeye süzülür.

Saçlarınızı 1 litreye bu losyondan 3-4 damla ölçüsüyle hazırlayacağınız su ile yıkamak kepeği önler. Ancak bu küre bir hafta devam etmek gerekir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar