Ticker

6/recent/ticker-posts

pekmezin faydaları

pekmezin faydaları

Pekmez yüksek şeker içeriği sebebiyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Özellikle vücudun günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacının büyük kısmını karşılar.

Pekmezin faydaları ise şöyle:

200 gram pekmez, kalori açısından bin 150 gram süte, 300 gram ekmeğe ya da 350 gram ete eşdeğer.

Özellikle üzüm pekmezinin içinde doğal olarak bulunan glikoz ve früktoz, vücutta hemen emilerek kana karışmakta ve metabolizmada enerjiye dönüşmektedir.

Vücutta kan yapımında kullanılması, enerji vermesi, iştah açması pekmezin belirgin özelliklerindendir. Gebelikte bebek gelişimi ve anne adayları için çok faydalı bir besindir. Ayrıca mide,bağırsaklar ve böbrekler üzerinde olumlu etkileri vardır. Damar sertliğini gidermekte faydalıdır ve kan dolaşımını kolaylaştırır.

Sabahları içeceğiniz iki yemek kaşığı pekmez, vücudunuz için çok değerli ve çok önemli olan 2 miligram demir, 80 miligram kalsiyum ve 58 kcsal enerji ihtiyacını karşılar.

Havalardaki ani soğuma ile birlikte soğuk algınlığına bağlı enfeksiyonların sayısı artmaktadır, Uzmanlar böyle havalarda vücudunuzun sıcaklık dengesini korumak için pekmez tüketmenizi tavsiye ediyorlar.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Hakiki üzüm pekmezinin inanılmaz enerjisi vardır,4 yıl üç günde yarım çay bardağı pekmezi içtim hiç hastalanmadım.hiç üşümedim parka yada kaban giymedim.İçemeyenler hafif sulandırıp içine de bir kaç damla limon sıktığı zaman içmeye alışabilir,sabah kahvaltılarında reçel yerine pekbemezi tercih ederim.

    YanıtlaSil
  2. Pekmeze bide tahin katın ki o zaman tadı görün .

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.