halsizliğe karşı şifalı bitkiler
Bahar yorgunluğu ve genel halsizlik şifalı bitkilerle engellenebilir ya da minimuma indirgenebilir.
bu halsizlik dönemini hafif atlatmak isteyenlere birkaç tavsiyemiz var...
* Pelinotu, kara hindiba, kantaron, şahtere, elma, köpekayası, adaçayı, ıhlamur, kekik, havlıcan, zencefil, Antepfıstığı, turp tohumu, badem halsizliğe iyi gelen şifalı bitkilerdendir.
* Kekik, çam iğneleri, yosun, ceviz yaprağı ise banyoda kullanıldıklarında kişiye zindelik verir.
*1'er çay kaşığı toz zencefil + toz havlıcan + süzme bal 1 bardak kaynar suda 10 dakika süreyle demlendirilir. Sonra tüketilir. Üstüne 1 çorba kaşığı Antep fıstığı yenilir. Bu kür günde 2 kere uygulanır.
* 4 erik+2 şeftali+3 badem çekirdekleri çıkarıldıktan sonra blenderdan geçirilir. yudum yudum içilir.
* 100'er gram kuşburnu + ahududu + böğürtlen yaprağı + mersin yaprağı karıştırılır sonra bu karışımdan 1 çorba kaşığı alınarak 1 bardak suya eklenip 10 dakika süreyle kaynatılır, 2 saat demlendirilir. Süzüldükten sonra içine 100 gram süzme bal eklenerek her gün 1 çay bardağıkadar tüketilir.
* Et kaynatılıp sonra suyu süzülür, içine bir miktar bal ve biraz sirke eklenerek şerbet yapılır, aç karnına birer bardak tüketilir.
* 5'er gr havlıcan ve zencefil kaynatılarak çay gibi tüketilir. Üstüne antep fıstığı yenir. Bu çay romatizma için de çok yararlıdır.
* Pelin otu kaynatıldıktan sonra esmer şeker ya da bal eklenip tatlandırılarak birer bardak tüketilir.

bu halsizlik dönemini hafif atlatmak isteyenlere birkaç tavsiyemiz var...
* Pelinotu, kara hindiba, kantaron, şahtere, elma, köpekayası, adaçayı, ıhlamur, kekik, havlıcan, zencefil, Antepfıstığı, turp tohumu, badem halsizliğe iyi gelen şifalı bitkilerdendir.
* Kekik, çam iğneleri, yosun, ceviz yaprağı ise banyoda kullanıldıklarında kişiye zindelik verir.
*1'er çay kaşığı toz zencefil + toz havlıcan + süzme bal 1 bardak kaynar suda 10 dakika süreyle demlendirilir. Sonra tüketilir. Üstüne 1 çorba kaşığı Antep fıstığı yenilir. Bu kür günde 2 kere uygulanır.
* 4 erik+2 şeftali+3 badem çekirdekleri çıkarıldıktan sonra blenderdan geçirilir. yudum yudum içilir.
* 100'er gram kuşburnu + ahududu + böğürtlen yaprağı + mersin yaprağı karıştırılır sonra bu karışımdan 1 çorba kaşığı alınarak 1 bardak suya eklenip 10 dakika süreyle kaynatılır, 2 saat demlendirilir. Süzüldükten sonra içine 100 gram süzme bal eklenerek her gün 1 çay bardağıkadar tüketilir.
* Et kaynatılıp sonra suyu süzülür, içine bir miktar bal ve biraz sirke eklenerek şerbet yapılır, aç karnına birer bardak tüketilir.
* 5'er gr havlıcan ve zencefil kaynatılarak çay gibi tüketilir. Üstüne antep fıstığı yenir. Bu çay romatizma için de çok yararlıdır.
* Pelin otu kaynatıldıktan sonra esmer şeker ya da bal eklenip tatlandırılarak birer bardak tüketilir.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.