Ticker

6/recent/ticker-posts

ender saraç örnek ramazan menüsü

Dr. Ender Saraç’tan ramazanda sağlıklı beslenmek için örnek ramazan menüsü :

İFTAR:

1 zeytin ya da 1 hurma ile oruç açılacak, sonra 1 bardak ılık, yarım tatlı kaşığı ballı – az limonlu su tüketilecek.

Ardından 1 kâse sebze çorbası az sıvı yağlı (domates, posalı mercimek, tarhana) içilecek.

3–4 dakika ara verilecek, ardından bol beyaz protein (tavuk, balık, hindi, light yoğurt, taze az yağlı peynir, 3 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile yapılmış – maydanozlu, lorlu omlet) gibi besinler tüketilebilir.

10 günde bir yağsız kırmızı et tüketilebilir.

Bol yeşil salata (domates, patates, havuç yok ) ya da Sebze kavurma (şekersiz sebzeler ) alınabilir.

ARA:

2-3 saat zaman geçirdikten sonra

2-3 parmak taze dil peyniri

1 yeşil elma (kabuklu) , 1 kivi , 3–4 adet ceviz içi ya da 10-11 adet fındık tüketebilirsiniz.

SAHUR:

5–6 kaşık soyalı müsli

1 bardak ılık light süt , 2 tatlı kaşığı keten tohumu

Ardından 1 adet yeşil elma (kabuklu) yenilebilir.


* Haftada 1 iftar serbest.

* Haftada 1 ara öğünde cevizli güllaç,

* Haftada 1 sahur birinde; ıspanaklı ya da pırasalı börek, birini de hafif kahvaltı ya da taze kaşarlı kepekli ekmeğe ya da çavdar ekmeğine tost , yeşil elma yenilebilir.

Aralarda da bol sıcak su ve Detoks çayı tüketmeyi unutmayın !..

Yorum Gönder

0 Yorumlar