Ticker

6/recent/ticker-posts

Mezoterapi nedir ?

Mezoterapi nedir ?

Ağız yoluyla ya da damar enjeksiyonu ile alınan ilaçlar her zaman istenilen noktalara kadar etki edemez. Bu sebeple problemli bölgelere uygulanan direk aktif maddelerin enjeksiyonu çok daha etkili olmaktadır.

Mezoterapi kısa ve ince uçlu iğnelerle derinin altına aktif maddeleri enjekte ederek uygulanır.
Farklı tedaviler için kullanılmakta olan mezoterapinin her uygulama bölgesi için de farklı bileşenleri bulunmaktadır.

Mezoterapide kullanılan karışımın içerisindeki lipolitik yani yağ dokusunu eritici ilaçlar ile bölgesel zayıflama sağlanabilir.

Mesela bölgesel zayıflama için kullanılan selülit mezoterapisinde lipolitik (yağ eritici) ilaçlar, dolaşım düzenleyici ilaçlar, selülit giderici ilaçlar kullanılmakta iken yüz mezoterapisindeyse cildin alt dokusunda kolejen üretimini artırıcı, cildi besleyici vitamin ve minareler bakımından zengin bir kokteyl uygulanır.

Mikro enjeksiyon yöntemi ile 1mm ile 5 mm arası ve birer santim aralıklarla enjekte edilir.

Mezaterapi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır
?

Mezoterapi sıklıkla artirit gibi tüm eklem hastalıklarında, boyun ve bel fıtığı ağrıları, syatalji ve brakialji, migren ve adet ağrıları, spor travmaları, varis, lenfödem ve flebit gibi bazı damar hastalıkları, ayrıca estetik amaçlı olarak sellülit başta olmak üzere, vasküler lekeler, çeşitli cilt problemleri, cilt yaslanmasını ve saç dökülmesini engellemek amacıyla yaygın olarak basarili bir şekilde kullanılmaktadır.

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanır?

Mezoterapinin estetik alanında kulanımı

Sellülit, Saç Dökülmesi, Ergenlik ve Hamilelikte Oluşan Çatlaklar, Yüz Gençleştirme, Yara İzleri, (skatrisler)

Mezoterapinin diğer kulanım alanları
 nelerdir?
Romatoloji, Dolaşım Problemleri (varis, varis ülserleri), Migren, Spor Hekimliği
Mezoterapi seans aralıkları minimum 1 hafta olmalıdır. Bir seansta enjekte edilen ilaç dozu 10 cc yi aşmamalıdır. Mezoterapide ortaya çıkan yan etkiler genellikle seans aralığı ya da dozaja dikkat edilmedi ise görülmektedir.

Mezoterapinin uygulanmaması gereken durumlar 
nelerdir?
Kalp Yetmezliği, Diyabet (Şeker Hastalığı), Böbrek Rahatsızlıklarında, Antikuagülan Tedavi Altındaki Hastalarda

Selülite etkisi nasıl oluyor? 

Bölgesel kan akımını ve lenf akımını arttırır. Enjekte edilen ilaç kokteyli sayesinde, orta derinin üzerine hapsolmuş ve vücut tarafından kullanılamayan yağ hücreleri, serbestleşip dolaşıma katılır. Portakal kabuğu görüntüsüne neden olan fibröz sert bağların kopmasına neden olur. Lenfatik drenajı arttırır.

Sadece bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde mi kullanılıyor?

Çeşitli deri hastalıklarından, dolaşım bozukluklarına, kas ve eklem ağrı tedavilerinden, saç dökülmesine ve alerjik hastalıklara, kadar pek çok alanda kullanılabiliyor.

Mezoterapi selülitin olduğu her bölgeye uygulanabiliyor mu?

Bel, basen, kalça, üst - iç bacak, diz, karın, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı bütün bölgelerde kullanılabilir.

Mezoterapi nasıl uygulanıyor?

Teknik olarak cildin orta tabakasına, 1- 2 cm. aralıklarla ve 4- 6 mm’ lik özel iğnelerle yağ yakıcı, Su atıcı ve bağ dokusunu kuvvetlendirici bitkisel ilaç karışımı enjekte edilir.

Seanslar uzun mu?

Bir seans 10- 15 Dakika sürüyor. Seans araları genellikle 3- 7 Gün arasındadır.

Kaç seans uygulanıyor? 

Seans sayısı hastanın yağlanma şekli ve selülit yapısına göre farklılık gösterse de ortalama 6-12 seans uygulanan Mezoterapi tedavisiyle 1 aylık zamanda yaklaşık 1-2 beden incelme hedeflenir. Eğer hasta diyet ile bunu korursa sonuçlar kalıcıdır. Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuctiona alternatif bir tedavidir. Diyete dikkat edilir ve egzersize devam edilirse, tekrarlama ihtimali azaltılır.

Yan etkisi var mı?

Mezoterapini uygulama tedavilerinde bildirilmiş önemli yan etkisi yok.

Uygulama ağrılı oluyor mu?

İğneler ince uçlu olduğu için önemli acı hissedilmez.

Mezoterapinin avantajları neler?

Lokal/bölgesel uygulanıyor olması, sistematik yan etki azlığı, ilacın aktif bio–yararlanımı nedeniyle küçük dozlarda verilmesi uygulamanın avantajlarındandır.

Yüz mezoterapisi (Mezolift) nedir?

Mezoterapi, elastin yapımını arttırarak cildin toplanması ve kırışıklıkların azalmasını sağlar. Yüz mezoterapisinde yüz cildindeki yaşlanma belirtilerinin (kırışıklık, cansızlık, lekelenmeler) ortadan kaldırılması hedeflenir. Burada kullanılan ilaçlar vitamin, Mineral ve DNA sentezine katılan aktif maddelerden oluşur. Bu ilaçların cilt metabolizmasına katılmasıyla hücre yenilenmesi ve kollajen sentezi uyarılır. Böylece ortaya daha canlı, parlak, gergin kırışıklıkları hafifletmiş bir cilt ortaya çıkar.

Botox ve dolgu, kimyasal peeling uygulamalarına çok uygun bir destek tedavisidir.
Haftada bir kez yapılan toplam 5 seans genellikle yeterli olur. 6 ayda bir tek seans uygulamayla kalıcılık korunur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar