Ticker

6/recent/ticker-posts

Kılcal damar çatlakları ve tedavisi

Kılcal damar çatlakları ve tedavisi

Vücut çatlaklarını tıpkı bir yara izi gibi değerlendirmek mümkündür. Cilt aşırı derecede basınç ile karşılaştığı zaman yıpranır.

Bu nedenle cildin yapısı bozulur ve çatlaklar oluşur. Önce pembe renkte olan bu çatlaklar zamanla beyaza yakın bir renk alırlar.

Ciltteki bu noktalar bronzlaşmaz ve gözden kaybolmaz. Bu çatlakları ortadan kaldırmak yerine çatlak oluşumunu önlemek daha kolaydır.

Çatlakların giderilmesi için, çoğu
zaman basit estetik müdahalelere ya da kozmetik ürünlerine ihtiyaç olur.

Soğuk suyla duş almak en iyi çözümlerden biridir. Duşu çatlakların bulunduğu bölge üzerine tutarak dairesel hareketlerle gezdirmek de kan dolaşımını artıracağından, yeni oluşmuş çatlakların ortadan kaldırılması için etkili bir tekniktir.

Bu şekilde hücreler canlanarak yeniden elastikiyetlerine kavuşup çatlaklar kaybolacaktır.


Nerelerde daha sık görülür?

Çatlaklara daha çok göğüs, karın ve bel çevresinde oluşmaktadır.

Göğüsler:

Göğüsler vücudun en nazik organlarındandır. Göğüsleri saran doku oldukça ince ve hassastır. Bu bölgedeki çatlaklar gelişme çağında meydana gelebilir. Buna rağmen çatlakların çoğunlukla doğum sonrasında ortaya çıktıkları görülmektedir.

Karın:

Bu bölgede ortaya çıkan çatlakların oluşumunda da gebelik süreci önemli bir etkendir. Genişleyen karın yüzeyi yıpranır ve esnekliğini yitirir. Vücudun bu bölgesinde çatlak oluşumunu önlemek için kilo alınmadan önce cilde badem yağıyla masaj yapmak ve kozmetik ürünlerden yararlanmak olumlu sonuç verir.

Bel çevresi:

Daha çok bel çevresiyle belin üst kısmında görülen çatlaklar her yaşta oluşabilir. Cinsiyet farkı gözetmeksizin kadın ve erkekte meydana gelen bu tür çatlakların en önemli nedenlerinden biri; kısa zamanda fazla miktarda kilo alıp vermektir. Bu şekilde oluşan çatlakları önlemek için doğru beslenme alışkanlıkları edinmek ve kilo alıp vermekten kaçınmak önem taşır.

Kozmetik ürünlerinin etkisi

Vücudun her bölgesinde kullanılabilen kozmetik ürünleri, içeriklerinde yer alan kolajen, hyalüranik asit, elastin ve vitaminler sayesinde cilde tekrar esneklik kazandırırlar. Günde 1 kere, çatlakların bulunduğu bölge üzerine hafif bir şekilde masaj yaparak uygulayacağınız kremler sayesinde istenen etkiyi elde edebilirsiniz.

Çatlaklar oldukça belirgin ve beyaz renkli ise, genellikle kozmetik ürünler ve soğuk duş gibi çözümlerle yeterli olmayacaktır. Bu yöntemler sadece başka çatlakların oluşumunu önlemek amacıyla uygulanabilir. Beyaz renkli ve oluşumu uzun zaman öncesine dayanan çatlaklardan kurtulmak için tıbbi uygulamalara ihtiyaç vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar