Ticker

6/recent/ticker-posts

Erkan topuz Kanserden koruyucu mantarlar

Kanserden koruyucu mantarlar

MAITAKE:

(Mantarların Kralı)

Mantarın şapkası ve sapından elde edilmektedir.Mantarların kralı ya da dans eden mantar olarak tanınır.Asya , Avrupa ve Kuzey Amerika’da ılıman bölge ormanlarında yetişmektedir.

Zamanımıza kadar yapılan araştırmalarda, maitake mantarının özellikle T hücrelerini, makrofajları harekete geçirip vücudun doğal bağışıklığını öne çıkarmaktadır.

Maitekenin fraksiyonları akciğer, kolon, karaciğer , prostat, beyin tümörlerinde büyümeyi yavaşlatan bir potansiyel olarak görülüyor. Diyabet, kolesterol, hipertansiyon, bağışıklık sistemi uyarıcısı olarak ve kilo kaybına karşı kullanımı önerilmekte.

Kanserden korunmak için, kanser tedavisinde destek olarak ve kanser kemoterapisinin yan etkilerini azaltmak için kullanılabilir.

Kullanım Önerisi: Günde 2 defa , yemeklerden sonra 1’er kapsül.

SHIITAKE:

(Lentinan içeriği sayesinde kanser düşmanı)

Asyada ormanlarda büyüyen ya da kültürde yetişebilen, yemekleri yapılan bir mantar türüdür.

Mantarın içindeki lentinon sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kanser ve AİDS’in yayılımını interferon oluşturarak engellediği için, kullanımı tavsiye edilmektedir.

Shiitakenin içerdiği lentininin kanser tedavisinde oluşan yan etkileri azalttığı ileri sürülmektedir. Yüksek kolesterolde, bağışıklık sistemi uyarıcısı olarak ve enfeksiyonlarda destek tedavisi olarak kullanılır.

Kanserden korunmak için, kanser tedavisinde ve kanser kemoterapisinin yan etkilerini azaltmak için beslenme desteği olarak etkili olabilen bir üründür. Özellikle mide kanserinde, kolon kanserinde ve prostat kanserinde lentininin, sağ kalma ve bağışıklığa önemli katkıları olduğu açıklanmıştır.

Kullanım Önerisi: Günde 2 defa , yemeklerden sonra 1′er kapsül.

REISHI:

(Ölümsüzlük Mantarı)

Japonya’da Japon Sağlık Bakanlığı tarafından kanserin tek bitkisel ilacı olarak kabul edilmiştir. “Tanrının Bitkisi” de denilmektedir

“Ölümsüzlük Mantarı” Çin'de gençlik pınarının ve uzun yaşamın kaynağı olarak kabul edilmektedir

Anti-aging, antioksidan, anti-allerjik, anti-hipertansif, anti-diyabetik özellikleri vardır.

Bağışıklılık sistemini güçlendirir.

Karaciğeri korur ve sinir toniği olarak kullanılır.

Linghzi kelimesi Çince’de manevi gücün bitkisi anlamına geldiği halde ölümsüzlük mantarı olarak ünlenmiştir. Latince adı Ganoderma lucidum olan mantar Japonya’da Reishi olarak bilinmektedir.

İnsan sağlığı için sayısız faydaları ve bugüne kadar herhangi bir yan etkisi görülmediği için, doğuda şifalı bitkiler arasında çok ünlüdür. Linghzi’yi bu kadar ünlü yapan ise uzun yaşamın sırrını vaadetmesi ve anti-kanser özelliğidir.

Astımlı kişilerde öksürük ve diğer solunum şikayetleri için, bronşitin önlenmesi için, kardiyovasküler tedavilerde, yüksek trigliserit ve kan basıncı tedavileri için, karaciğer hastalıklarının tedavisi için, alerjilerde, HIV tedavisi için, radyoterapi ve kemoterapinin yan etkilerinin azaltılması veya elimine edilmesi için faydalıdır.

Kullanım Önerisi: Günde 2 defa, yemeklerden sonra 1’er kapsül.

Erkan topuz

Yorum Gönder

0 Yorumlar