Ticker

6/recent/ticker-posts

Bronzlaştırıcı Doğal Güneş Yağları

Bronzlaştırıcı Doğal Güneş Yağları

Çağımızda bronzlaşma sağlıklı görünümle eşdeğer görülüyor. Beyaz tenli olmak ise sağlıksızlık belirtisi olarak görülüyor. Fakat yükselen cilt kanseri ve fazla güneş ışığına maruz kalma ile bağlantısı saptanınca artık güvenli bronzlaşma daha çok tercihedilir oldu.

Güneş ışığında uzun süre maruz kaldığımızda vücudumuz B vitamini yitirir. Ve yine eğer C vitamini eksikliğimiz varsa aşırı güneş ışınları cildimizde lekelenmelere yol açar. İşte bu nedenle güneşlendiğimiz zamanlarda diğer zamanlara göre daha fazla B ve C vitamini almanız gerekir.

Aşırı güneşlenme cildimizin zamansız kurumasına ve kırışmasına neden olacağı için güneşlenme ve bronzlaşmada aşırıya kaçmamakda fayda var. Güneşlenirken daha sağlıklı ve doğal bir bronzlaşma istiyorsanız aşağıdaki doğal ve bitkisel vücut yağları tam size göre.

Bronzlaştırıcı Doğal Güneş Yağı - 1

60 gram kakao yağını benmari usulü ile eritin sonra erittiğiniz kakao yağına 60 gram badem yağını ekleyip cam bir şişede iyice çalkalayın. Daha sonra içine bir kaç damla zeytinyağı ve ya ceviz yağı karıştırıp çalkamaya bir süre daha devam edin. Doğal bronzlaştırıcı güneş yağınız hazır. Karışımınızı koyu renkli cam bir şişede muhafaza edip kullanabilirsiniz.

Bronzlaştırıcı Doğal Güneş Yağı - 2

Üç çorba kaşığı kakao yağını benmari usulü ile eritin. Ardından içine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı badem yağı ve 6 çorba kaşığı susam yağı karıştırıp tüm malzemeleri iyice çalkalayın. Son olarak 2 fincan soğuk ve demli çayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyip çalkalamaya devam edin. Karışımınızı koyu renkli cam bir şişede muhafaza edip kullanabilirsiniz.

Bronzlaştırıcı Doğal Güneş Yağı - 3

Lavanta kokulu güneş yağı

5 çorba kaşığı kakao yağını benmari usulü ile eriterek içine aynı miktarda susam yağı karıştırıp iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı bir şişeye boşaltarak içine birkaç damla kokulu lavanta yağı ilave edin ve iyice çalkalayın.
Karışımınızı koyu renkli cam bir şişede muhafaza edip kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar