Ticker

6/recent/ticker-posts

ısırgan otunun sağlık için faydaları



Isırgan otunun sağlık için faydaları

Isırgan otu hücre yenilenmesini destekler ve alyuvar yapımını artırır. Yaprakları ve sürgünleri salata şeklinde ya da pişirilerek tüketildiğinde, kansere karşı etkilidir.

Isırgan otu, sonbahardan ilkbaharın sonuna dek kendiliğinden de bahçelerde bol miktarda yetişen ve pek çok rahatsızlığa iyi gelen bir ottur. Isırgan otunun özellikle yaygın olan 2 türü, tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Büyük ve küçük ısırgan otu. Yaprak, tohum ve kökün içeriğindeki etkin maddeler arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Isırgan yaprağı çayının başlıca faydaları arasında , idrar arttırır, ödemi çözer, kanı temizler, kan üretimini arttırır, vücuttaki iltihabı giderir, demir eksikliğini giderir ve organizmayı uyarıcı özellikleri sıralanabilir.

Temel özellikleri nedeni ile romatizma ve gut, romatizmal eklem deformasyonları, böbrek ve idrar yolları iltihabı, teşhis konamayan şiddetli baş ağrıları, mide ve bağırsak ülseri, prostat büyümesi, böbrek ve safrakesesi taşı, kansızlık ve alyuvarlar eksikliği, güçsüzlük ve bitkinlik halleri, demir eksikliği, tüm alerjik sorunlar(bahar nezlesi dahil), egzama, ergenlik sivilceleri ve fistüllere karışı etkili olmaktadır.

Bütütn bu hastalıklara karşı uygulanacak yaprak çayı tedavisi, 2-4 haftalık kürler halinde uygulanabilir.

Bu süre boyunca, günde 2-4 bardak bitki çayı, tatlandırıcı hiç bir ürün kullanılmadan öğün aralarında, sıcakken tüketilebilir. Ağır kalp ve böbrek hastalığından kaynaklanan ödemlere karşı kullanılmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Kökler, eğer istenirse her zaman yaprakla karıştırılarak kullanılabilir. Ama öncelikle, prostat büyümesine karşı, uygulanan tıbbi tedaviyi destekleyici olarak daha çok etkili olur. Ayrıca, yalnız kök ve ya yaprakla birlikte hazırlanan su ile baş yıkandığında, saç dökülmesi durur, saçlar parlaklık kazanır, kepeklenme sona erer.

UYARICI VE GÜÇLENDİRİCİ

Tohumlar, öncelikle organizmayı uyarıcı, güçlendirici ve savunma sistemini destekleyici özelliklere sahip olduğu için, yaşlılarda güçlendirici amaçlı olarak kullanılabilir.

Yeşil ısırgan otu, sapın dibinden kesilerek, romatizma, gut, eklem d
eformasyonu, siyatik ve lumbagoya karşı, doğrudan sorunlu bölgeye sürülerek de kullanılabilir. Bitkinin yakıcı tüylerinin deriyi tahriş etmesiyle, uzun süreli, rahatlatıcı bir sıcaklık oluşur ve ağrı diner.

Yorum Gönder

0 Yorumlar