Ticker

6/recent/ticker-posts

Mehmet Öz kalp için altı altın öneri

Prof. Dr. Mehmet Öz, sağlıklı bir kalp için altı püf noktası önerdi:

Bu önerileri yaparken de kalbinizin rahatsız olmasını beklemeden harekete geçmenizi ve gerekli önlemleri almanızı öneriyor.

Egzersiz yapın : Her türlü fiziksel aktivite LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürür, HDL (iyi kolesterol) seviyesini artırır, kalbi kuvvetlendirir. maksmum sağlık için haftada en az üç kere 20 dakika kalp ve damar faaliyetini artırıcı egzersiz ler (tempolu yürüyüş, orta hızda eğzersizler, koşu v.b) yapın.

Balık, ceviz ve fındık yeyin : Balık, ceviz ve fındık gibi omega-3 (iyi yağlar) yağ asitleri yüksek gıdalar, kanınızdaki trigliserid seviyesini düşürür, kalp ritminizi düzene sokar. İhtiyacınız kadar omega–3 almak için haftada üç porsiyon balık ve günde yaklaşık 30 gram ceviz tüketmelisiniz.

7 saat uyuyun : Yedi saatten az uyku damar yaşlanmasını ve kalp krizi riskini yükseltir. Her gece deliksiz en az yedi saat derin uyku uyumalısınız.

Sigara ile vedalaşın : Kalıtsal faktörlerin kalbi nasıl etkilediğini bilmek mümkün olmayabilir, fakat yaşam tarzınızın nasıl etkilediği önemli. Sigara ve tütün kalp krizi riskini artırmanın yanı sıra başka sağlık sorunlarına da yol açıyor.

Stresten uzaklaşın : Stres, kalp hastalıklarının içinde en çok önlenebilir nedenlerdendir. Stresi rahatlama yoluyla gidermek ve meditasyon yapmak, hobiler edinip kendinizle baş başa kalmak kalp sağlığınızı korur.

Testler önemli : Kalp krizi riskini azaltmak için vücut değerlerinizi bilmek önemli. Kolesterol, tansiyon ve fiziksel (EFOR- en yüksek kalp ritmi seviyesi ve dinlenmedeki seviye) testleriniz doktorlarınız için önemli verilerdir.

Prof. Dr. Mehmet öz

Yorum Gönder

0 Yorumlar