Ticker

6/recent/ticker-posts

Ender Saraç Hint dutu noni meyvesinin faydaları

Ender Saraç Hint dutu noni meyvesinin faydaları


2000 yıldır Pasifik Adaları’nda yerliler tarafından kullanılan ve bağışıklık sistemiyle ilgili pek çok hastalığa iyi gelen Noni -Hint dutu meyvesi, noni markasıyla eczanelerde satılmaktadır

Bağışıklık sistemi için faydalı etkileri sayesinde, kanserden, alerjilere kadar pek çok farklı hastalığın tedavisinde tıbbi yöntemlere destek amaçlı kullanılacak olan noni Orjinal Meyve Suları, sadece hastalıkların tedavisinde değil, hastalıklara karşı korunmakta da önemli ölçüde etkili olmaktadır.

10 Haziran 2005 tarihinde Dr. Ender Saraç Noni (Hint dutu) meyvesularını anlattığı sunumunda, meyvenin etkinliğinin bir çok araştırma raporu ile de ortaya konulduğunu belirtti ve şöyle devam etti; “Dünyada insan sağlığına olumlu etkileri olan bir çok doğal ürün vardır.

Bu ürünler zaten tıbbi araştırmalar sırasında da sürekli kullanılır ve etkin olduğu saptananlar, bilimin hizmetinde insanlara sunulurlar. Noni meyvesinin 2000 yıllık geçmişi ve yapılan araştırmalar bize meyvenin çok farklı hastalıklara iyi geldiği ile ilgili kesin sonuçlar sunmaktadırlar. Ancak hiçbir doğal içecek veya ürün tıbba alternatif olarak düşünülmemelidir. Noni’nin en önemli özelliği bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileridir.”

Konukların sorularına da yanıt veren Dr. Ender Saraç, ürünün yan etkileri üzerine gelen bir soruya şöyle yanıt verdi; “Noni’nin saf meyvesuyu halinin bilinen tek yan etkisi deri üzerinde hafif kızarmalara yol açmasıdır. Bu yan etki de çok nadiren bazı kullanıcılarda ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi sebebiyle gözlenmektedir.

Bunun dışında noni meyvesinin kanserden korunmakta etkili olduğu bilinir ama tek başına bir kanser ilacı olarak gösterilmesi çok yanlıştır. Ancak kanser tedavisi sırasında kullanılan Noni’nin alınan ilaç miktarını düşürmeye yardımcı olduğu gözlenmiştir.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar