Ticker

6/recent/ticker-posts

Alfaalfa bitkisi faydaları ve kullanım alanları

Alfaalfa bitkisi faydaları ve kullanım alanları

Alfalfa ( Medicago Sativa ) asya kökenli bir bitkidir. Romalılar ve Araplar tarafından dünyaya yayılmıştır. Araplar içeriğindeki vitamin, protein ve mineraller nedeni ile `Besinlerin Babası` demişlerdir.

Çinliler Alfalfa bitkisini 6. yüzyıldan beri böbrek taşları düşürmeye yardımcı, vücuttaki ödemi atmak, romatizmal rahatsızlıklar, şişkinlik ve gaz gidermek için de kullanmaktadırlar. Alfalfa bitkisi protein, vitamin, mineral ve besleyici gıdalar yönünden çok zengindir.

Alfalfa, manganez, kalsiyum ve beta-karoten (Kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı çok faydalıdır), proteinler, A, C ve K vitaminleri içerir. Alfalfa, gıda üreticileri tarafından klorofil ve karoten kaynağı olarak da kullanılmaktadır.

Alfalfa, K vitamininin en iyi doğal kaynaklarındandır. Vitamin K belirli proteinlerin kalsiyuma bağlanmasına yardımcı olur ve uygun kemik mineralizasyonu için gereklidir. Ayrıca yakın dönemde yapılan bir araştırmaya göre K vitaminin az alınması erkek ve kadınlarda kalça çatlaması veya kırılması riskinin artması arasında bir ilişki olduğu ortaya çıkarılmıştır.

Vitamin K, kemik sağlığı ile ilgili en azından üç proteini harekete geçirmektedir. Vitamin. K`nın bir diğer fonksiyonu kanı pıhtılaştıran etkenlerin, özellikle de protrombin adlı maddenin üretilmesine destek olmasıdır. Alfalfa bitkisinin içerdiği manganez ise önemli bir eser mineraldir.

Manganezin vücutta; sağlıklı kemik gelişimi ve korunması, cinsiyet hormonu sentezi, sinir gelişimi ve fonksiyonu, doğal oldurucu hücrelerin (bağışıklık sistemi ile ilgili) harekete geçirilmesi gibi görevleri vardır.

Saçları uzatmak için: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp tüketin. Bu, karışım saçlarınızın daha çabuk uzamasına yardım eder.

Alfaalfa bitkisi faydaları ve kullanım alanları

Sağlıklı kemik gelişimi ve kemiklerin korunması
Artrit, kireçlenme ve mafsal iltihabında
İştahsızlığa iyi gelir ve iyi bir besleyici
Anemi ve kansızlıkta
Böbrek taşı ve ya kumu düşürmek için yardımcı ve idrar artırıcı
Sistit (cystitis)
Karaciğer, kan ve böbrekleri temizleyicidir (detoxifier)
Hipofiz bezi fonksiyonlarını destekleyicidir
Gut, damla hastalığında
Kabızlıkta rahatlatıcıdır
Estrogen (östrojen) üretimine yardımcı olur
Kan sekerinin ayarlanmasına yardımcı olur
Böbrek, idrar kesesi ve prostat rahatsızlıklarını iyi gelir.
Karaciğeri destekler.
Vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur.
Sindirimi kolaylaştırır.
Şişkinliği ve gazlanmayı giderir.
Kan şekerini düşürür.
Romatizma ve mafsal (eklem) iltihabını iyileştirici özelliği vardır. Dizlerdeki ve eklemlerdeki şişmeyi azaltır.
Saman nezlesine iyi gelir.
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar