Ticker

6/recent/ticker-posts

BİR ARAŞTIRMA DİYABETİN BESLENMEYLE 10 HAFTADA İYİLEŞEBİLECEĞİNİ İDDİA EDİYOR!



BİR ARAŞTIRMA DİYABETİN BESLENMEYLE 10 HAFTADA İYİLEŞEBİLECEĞİNİ İDDİA EDİYOR!

“Bir çalışma Tip 2 diyabetin, hastaya göre oluşturulmuş bol yağlı düşük karbonhidratlı bir beslenmeyle 10 haftada iyileştirilebileceğini iddia ediyor. (1) Bu çalışmayı 238 hasta üzerinde yapan araştırmacılar karbonhidratı kısıtlamak ve yağı arttırmanın çok şaşırtıcı iyileşmelerle sonuçlandığını buldular.

Çalışmaya katılan hastaların yarısı 10 hafta içinde sonuç alarak diyabet ilaçlarını azaltmış veya tamamen kesmişler. Indiana Üniversitesi'nde (ABD) yürütülen bu araştırma grubunun lideri, obezite tıbbı uzmanı Profesör Sarah Hallberg bu kadar fazla sayıda hastada bu kadar büyük bir değişimi ilk kez gördüklerini belirtiyor:

“Bu, bariatrik [kilo kaybı] ameliyatı dışındaki bu kadar büyük bir grup insanda ilk defa bu kadar büyük bir değişiklik gördük.

"Daha önce böyle bir şeyin mümkün olabileceğini düşünemezdik. Sonuçlar beni çok şaşırttı ve artık bu yaklaşımın mevcut tedavilerin yerini alarak standartlaştırılması gerekiyor."

Profesör Hallberg aynı zamanda şunları söyledi:

"Diyabet bir karbonhidrat toksisitesi durumudur. İnsülin direnci ise karbonhidrat tahammülsüzlüğü (intoleransı) durumudur."

"Karbonhidrat alımı kan şekeri seviyelerinde en büyük faktördür."
Tip 2 diyabet, yüksek kan şekeri seviyelerine yol açan ciddi bir hastalıktır çünkü vücut şekeri metabolize eden hormon olan insülini uygun şekilde kullanamaz.
İnsülin olmadan şeker, metabolizmayı, kanser, kalp ve karaciğer hastalığı gibi hayatı tehdit eden koşullara neden olur.
Mevcut rehberlik, belirli bir karbonhidrat sınırını önermek için kesin olmayan kanıtların bulunduğunu belirtmektedir.

Mevcut kılavuzlar diyabetlilere ne kadar karbonhidrat tavsiye edileceği konusunda yeterli kanıt yoktur diyor. Ancak Profesör Hallberg kılavuzların değiştirilmesi gerektiğini, Tip 2 diyabetin özellikle tedaviye erken başlanırsa, tamamen tedavi edilebileceğini belirtiyor.”

Konu ile ilgili habere alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak:

Yorum Gönder

0 Yorumlar