Ticker

6/recent/ticker-posts

Yumurtanın araştırmalarla belirlenen bazı yararları



GÜNDE 2 YUMURTA YEMEYE BAŞLAYINCA VÜCUTTA NELER OLUYOR?
Her gün en az iki adet yumurta yemek sağlıklı yaşam için önemli. Markette satılan yumurta değil Serbest dolaşan, börtü böcek yiyen hazır yem ve mısır yedirilmeyen tavuğun yumurtası tercih edilmeli. Yumurtayı karalayan araştırmaların market yumurtasıyla yapıldığını hiç unutmayın. 



Yumurtanın araştırmalarla belirlenen bazı yararları:

▪️ Beyin hücrelerinin iletişiminden sorumlu olan fosfolipidler kolin içerir. Kolin maddesi beynin en önemli yapı taşlarındandır. Kolin eksikliği hafızada gerilemeye neden olur. Günde 2 yumurtayla yeterli kolin alırız.
▪️ Yumurta lutein açısından da zengindir. Lutein gözler açısından önemlidir ve keskin görüş sağlar. Lutein eksikliği göz dokusunda tahribata neden olabilir.

▪️ Yumurta D vitamini içerir.


▪️ Yumurtadaki biotin, B12 vitamini ve proteinler saç ve cilt sağlığı için önemlidir.

▪️ Yumurtadaki fosfolipidler karaciğerin toksinleri atmasına yardımcıdır.
▪️ Yumurtanın kolesterolü fosfatidlerle dengelenmektedir ve bu açıdan sağlığa zarar vermediği gibi vücudun kolesterol üretmesini de durdurduğu için yararlıdır. Yumurtanın içerdiği omega 3 yağları trigliserid düzeyini düşürerek kalp damar sağlığını korumaktadır.
▪️ Sabah kahvaltısında yumurta yenmesi uzun süre tokluk sağlayacağı için kilo vermede yardımcıdır.
▪️ Kolin aynı zamanda kanser riskini de azaltır. Bir çalışma, ergenliklerinde yumurta yiyen kadınlarda meme kanseri riskinin % 18 azaldığını gösterdi.
▪️ Yumurtanın bol miktarda içerdiği B9 vitamini yani diğer adıyla folik asit fetüs gelişiminde önemli rol oynar ve zeka geriliği riskini azaltır.

▪️ Hollanda'da yapılan bir çalışmada 35-40 yaşlarındaki kadınlarda yumurtanın yaşa bağlı cilt lekelerini yok ettiği ve cildi kaldırdığı görülmüş. Erkeklerde ise göz çevresindeki kırışıkların azaldığı görülmüş."

Yorum Gönder

0 Yorumlar