Ticker

6/recent/ticker-posts

SÜREKLİ YORGUN OLMANIZIN 10 NEDENİ



SÜREKLİ YORGUN OLMANIZIN 10 NEDENİ VE BUNUNLA İLGİLİ YAPABİLECEKLERİNİZ
Yorgun hissetme çok yaygın olarak görülen bir durumdur. Aslında gençler, yetişkinler ve yaşlıların üçte biri uykulu ve yorgun olduklarını belirtiyorlar.
Yorgunluk, bazı durum ve ciddi hastalıkların sık görülen semptomudur, fakat çoğu araştırmada sadece yaşam tarzı faktörlerinin neticesi olduğu görülmüştür.
Sorununuzu çözmek için en basit öneriler listelenmiştir.

Bu yazıda, neden sürekli yorgun olduğunuzun 10 potansiyel sebebi listelenmekte ve enerjinizi geri getirmenin yolları için öneriler sıralanmaktadır.

1. Çok fazla rafine karbonhidrat tüketimi

Rafine karbonhidrat tüketimi düzensiz kan şekeri değerlerine, bu da yorgun hissetmenize sebep olur. Bunun yerine tam besinler seçerseniz kan şekerinde minimal etki olur.

2. Hareketsiz (Sedanter) yaşam tarzı sürmek

Sağlıklı insanlarda hareketsiz (sedanter) olmak yorgunluğa, bu da Kronik Yorgunluk Sendromu veya diğer sağlık problemlerine öncülük ediyor. Daha aktif olmak enerji seviyenizi arttırmaktadır.

3. Yeterince yüksek kalitede uyku uyuyamamak

Yetersiz veya düşük uyku kalitesi yorgunluğun sık görülen bir nedenidir. Bölünmemiş bir kaç saatlik uyku, yeniden şarj olması için beyin ve vücuda izin verir; tüm gün enerjik hissetmenizi sağlar.

4. Besin hassasiyetleri (intoleransları)

Besin intoleransları, yorgunluğa ve düşük enerji seviyelerine neden olabilir. Besin eliminasyon diyetini takip etmek, hangi besine hassas olunduğunu saptamaya yardımcı olabilir.

5. Yeterli kalori almamak

Vücudunuz, günlük fonksiyonlarını gerçekleştirmek için belli bir minimum sayıda kalori istemektedir. Az kalori tüketmek yorgunluğa sebep olur ve ihtiyacınız olan gıdanın karşılanmasını zorlaştırır.

6. Yanlış zamanda uyumak

Gün boyunca uyku, vücudunuzun doğal ritmini bozabilir ve yorgunluğa neden olabilir. Geceleri uyumayı deneyin veya vücut saatinizi tekrar eğitin.

7. Yeterince protein almamak

Yeterli protein tüketmek, metabolizmayı yüksek tutmak ve yorgunluktan korunmak için önemlidir. Her ogününüz iyi bir protein kaynağı içermelidir.

8. Yetersiz hidrasyon (su alımı)

Hafif dehidratasyon (su kaybı) bile enerji seviyelerini ve uyanıklığı azaltabilir. Gün boyunca kaybettiğiniz su kadar sıvı yerine koyduğunuzdan emin olun.

9. Enerji içeceklerine güvenmek

Enerji içecekleri, geçici bir enerji artışı sağlayabilen kafein ve diğer maddeler içerir, ancak sıklıkla yorgunluğa yol açar.

10. Yüksek stress altında olmak

Aşırı stres yorgunluğa sebep olabilir, hayat kalitenizi düşürebilir. Stresi azaltmaya yönelik teknikleri uygulamak enerji seviyenizi yükseltebilir.

Sözün özü:
Kronik yorgunluğun birçok sebebi olabilir. Yorgunluk sıklıkla hastalıklara eşlik eder, bu nedenle önce tıbbi nedenlerin elenmesi çok önemlidir.
Bununla birlikte, aşırı yorgun hissetmek, yediğiniz ve içtiğiniz herşey, ne kadar faaliyet aldığınız veya stres yönetme şekliniz ile ilgili olabilir.
İyi haber ise yaşam tarzınızda yapacağınız bir kaç değişiklik ile çok daha iyi enerji seviyesi ve tam bir hayat kalitesi kazanılabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar