Ticker

6/recent/ticker-posts

Yoğurt Limon Maskesi - Cilde Faydaları ve Maske Tarifi

Yoğurt Limon Maskesi - Cilde Faydaları ve Maske Tarifi 

Cilt güzelliği, öncelikle cilt sağlığını sağlamaktan/korumaktan geçer. 

Güzel görünen, bakımlı bir cilde sahip olmak için cilt sağlığını koruyan uygulamaların ve rutin cilt bakımının yapılması şarttır. 


Sağlıkta olduğu gibi cilt güzelliği genel olarak devamlılık isteyen uygulamaların doğal sonucu olarak ortaya çıkar.

Maskeler, cilde kolayca uygulanan, doğal ürünlerle yapılmasından dolayı sağlıklı olan birer cilt bakım yoludur. Cilt tipinin özelliklerine ya da var olan cilt sorununun çözümüne yönelik olarak farklı maskeler uygulanmaktadır.

Cildin ihtiyacı olan maskeyi uygulayarak cilt sorunlarına çözüm bulunabilir, bu sayede daha sağlıklı ve ışıltılı ciltlere sahip olunabilir. Önemli olan doğru maskenin belirlenmesi ve kuralına uygun şekilde uygulamaktır.

Yaygın cilt sorunlarından biri olan sivilcelerin tedavisinde, sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak için, cildin yağ dengesini sağlamak için yoğurt – limon maskesi çok idealdir. Bu maske sayesinde hem kolay hem de etkili bir uygulama gerçekleştirmiş ve cilt güzelliği adına doğru bir adım atmış olursunuz.

Yaygın Olarak Bilinen Cilt Sorunları

Önce pek çok insanın şikayeti olan cilt sorunlarına bir göz atalım. Çünkü bu sorunların nedenini bilmek bizi bir adım öne geçirir ve bu sorunlardan korunmak için nelere dikkat etmemiz gerektiğini daha net görebiliriz.
 
1- Sivilce Ve Siyah Noktalar
 
Hemen her cilt tipinde görmeye alışık olduğumuz sivilce ve siyah noktalar daha çok yağlı ciltlerin sorunudur. Uygulanan doğal maskeler ve çeşitli yöntemlerle sivilce ve siyah noktalar tedavi edilebilmektedir.

Sivilceler Neden Olur?
 

* Cildimizde bulunan yağ bezlerine açılan kanalların tıkanması cilt yüzeyinde sivilce oluşumuna neden olmaktadır. 

* Sebumların kıl köklerinden cilt yüzeyine çıkmaları gerekir. Eğer kıl kökleri tıkanırsa bu sefer sebumlar derinin alt kısmında birikmeye başlar. Bu durumda da sivilceler oluşmaktadır. 

* Genetik faktörler de sivilce oluşumuna zemin hazırlamaktadır. 

* Cildin üst tabakasında bulunan bakteriler sivilce oluşumunun yaygın nedenlerindendir. 

* Yapılan yoğun makyajın ciltte uzun süre kalması cildin nefes almasını engellediğinden sivilce oluşumuna zemin hazırlar.

Siyah Noktalar Neden Olur?
 

* Güneşin zararlı ışınlarıyla uzun süreli temas ciltte siyah noktalar meydana getirir. 

* Deri yüzeyinde meydana gelen bozukluklar birer siyah nokta habercisidir. 

*  Ayrıca fazla pigmentasyon yani cildin tahriş olması, darbe alması ya da hasar görmesi sonucunda siyah nokta oluşumu hızlanır. 

* Önceden var olan sivilce lekeleri daha sonra birer siyah nokta olarak cildinizde kalabilmektedir. 

*   Karaciğer hastalıkları karaciğer enzimlerinin değişmesine neden olur. İşte bu enzimler cilt yüzeyinde siyah nokta olarak kendini gösterir.

2- Akneler
 
Sivilcelerin iltihaplanmasıyla kendini gösteren akneler ciddi cilt sorunlarından biridir. Özellikle ergenlik dönemindeki kişileri ciltlerinde gördüğümüz akneler çeşitli yollarla tedavi edilmektedir.
 
3- Büyük Gözenekler
 
Geniş gözenekler genellikle yağlı ciltlerde görülür ve kalıtımsal bir özelliktir. Doğru maskelerle gözeneklerin küçülmesi sağlanır. Cilt gözenekleri geniş olanlar için düzenli cilt temizliği son derece önemlidir.
 
4- Kırışıklıklar
 
Özellikle yüz bölgesinde oluşan derin ya da yüzeysel kırışıklıklar can sıkar. Belli başlı kırışıklık nedenlerini şöyle sıralayabiliriz;* Yaşın ilerlemesiyle beraber hücre yenilenmesi yavaşladığı için kırışıklıkların oluşumu hızlanmaya başlar.

* Güneş ışınlarının etkisinin yoğun olarak hissedilmesi de melanin salgısının artmasına paralel olarak kırışıklıklara neden olur.

* Beslenmenin yetersiz olması cildin birçok vitamin ve mineralden yana eksik kalması anlamına gelir ki bu durum da cildin beslenememesine zemin hazırlar. Bunların toplam sonucu ise cilt yüzeyinde görülen kırışıklıklardır.

* Makyaj nedeniyle uzun süre cildin nefes almasını önlemek kırışıklık oluşumuna zemin hazırlar. Bunun önlemenin en garanti yolu makyaj yaptıktan kısa süre sonra cildin temizliğini yapmaktır.

* Mimikler de cilt kırışıklıklarını tetikler.

Yoğurdun Cilt İçin Faydaları
 

* Yoğurdun içeriğinde bol miktarda laktik asit ve çinko bulunur. 

* Laktik asidin bilinen en büyük özelliği, ciltte bulunan ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olduğu ve bu sayede kırışıklıkları ötelediği bilinmektedir. 

* Çinko ise cilt yüzeyinin temizlenmesine, siyah noktaların ve sivilcelerin yok olmasına destek olur. 

* Bunlara ek olarak yoğurt, cildin parlak bir görünüm kazanmasına ve yumuşak formda olmasına destek olur.

Limonun Cilt İçin Faydaları
 

* Limonun içeriği incelendiğinde C Vitamini deposu olduğu ve Alfa Hidroksi asitleri içerdiği anlaşılmaktadır. 

* Bu iki madde birleşerek cildi onarıcı bir özellik kazanmaktadır. Ayrıca limon kendi başına sivilceleri tedavi edici bir özellik göstermektedir. 

* Cilde esneklik kazandırabilen limon içeriğindeki asit ile cildin rengini açma ve lekelerin koyuluğunu dağıtarak açılmasını sağlama etkisine sahiptir (5).

Yoğurt  Limon Maskesinin Cilt Üzerindeki Etkileri
 

* Bu iki doğal malzemeyle hazırlayacağınız maske, anti bakteriyel özellik göstererek cilt yüzeyinde bulunan mikropları yok eder, ayrıca tekrar oluşumları için gerekli olan ortamın var olmasına izin vermez. 

* Mineraller cildin yardımcıları durumundadır. Bu maske sayesinde cildinize birçok mineral almış olursunuz. 

* Yoğurt limon maskesi cildin yağ oranını dengeler. Yağlı cilt tipine sahip olanlar yağ oranında azalma gözlemlerken kuru cilde sahip olanlar ciltlerindeki aşırı kuruluğun hafiflediğini gözlemler. Bu nedenle her cilt tipine uygun bir maske olarak güvenle uygulanabilir (6). 

*  Bu maske, ciltteki sivilcelerin en büyük düşmanıdır. Sivilcelerle beraber ciltte oluşan kızarıklık ve kabarıklıkları da ortadan kaldırır. 

*  Yoğurt limon maskesi sayesinde cilt yüzeyinde görülen farklı tonlardaki cilt rengi dengelenir, her bölge aynı tonlara sahip olur.

Yoğurt Limon Maskesi Nasıl Yapılır?
 
İhtiyacınız Olan Malzemeler:* 2 yemek kaşığı yoğurt* 1 yemek kaşığı limon suyu* 1 yemek kaşığı bal* Cam kase* Tahta kaşık

Not: Kullanacağınız yoğurt ve balın doğallığı önemlidir. Bu nedenle ev yapımı yoğurt ve doğal bal kullanmaya özen gösterin. Ayrıca bal, maskenin asıl malzeme listesinde bulunmamaktadır, yağlı cilde sahip olanların sık yaşadığı bir sorun olan siyah nokta sorununu çözmek adına bal, destekleyici malzeme olarak tercih edilir.

Tahta kaşık yardımıyla bal cam kaseye konur. Üzerine ev yapımı yoğurt ile doğal bal eklenir. Daha sonra bütün malzemeler karıştırılır. Maskenin uygulanacağı cildin temiz olması önemlidir. Bu nedenle maske uygulanmadan önce mutlaka cilt uygun temizleyici ürünler ya da doğal yollarla temizlenmelidir. Cilt temizleme işlemi bittikten sonra maske cildin tüm bölgelerine uygulanır.

Maskenin asıl etkisi sivilceleri tedavi etmekle ilgili olduğu için özellikle sivilcelerin olduğu bölgelere yoğun olarak uygulanması gerekir. Bazı ciltler maskelere karşı alerjik reaksiyon geliştirmektedir. Bu nedenle cilt 5 dakika gözlemlenir. Eğer herhangi bir sorun yoksa maske cilt üzerinde yarım saat bekletilir. Sürenin bitiminde cilt ılık suyla temizlenir.

Maskenin uygulanma sıklığı haftada bir kez ve tercihen akşamlarıdır. Maske uygulandıktan sonra gece uykusuna yatılırsa cilt daha uzun süre dinlenme şansı bulur.
 
Maske İle İlgili Öneriler
 

Maskeyi sadece yoğurt ve limonla hazırlayabileceğiniz gibi içine bal da ekleyebilirsiniz. Bal sayesinde siyah noktalar çok daha kolay yok olacaktır. Maskenin içine sadece 1 yemek kaşığı bal eklemeniz yeterli olacaktır.
  

* Portakal, limon kadar etkili olmasa da C Vitamini katkısı sağlayacağından limon bulamadığınız zamanlarda portakal kullanabilirsiniz. Ancak portakalla hazırlanan maskenin limon kadar cilt rengi açma özelliği yoktur. 

*  Maskeyi aynı zamanda peeling olarak kullanmak isterseniz içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. 

*  Yoğurt limon maskesi kullanacaksanız tahrişi, kızarıklığı ve olası cilt lekelerini önlemek için güneşe çıkmamalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar