Ticker

6/recent/ticker-posts

Sivilceli ciltler için Yoğurt Limon Maskesi


Sağlıklı bir cilt için Yoğurt Limon Maskesi


Sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak ve yaygın cilt problemlerinden biri olan sivilce tedavisi için cildin yağ dengesini sağlayan yoğurt–limon maskesi ideal bir maskedir. 

Yoğurt–limon maskesi sayesinde hem kolay hem de etkili bir uygulama gerçekleştirmiş ve cilt güzelliği adına doğru bir adım atmış olursunuz.


Yoğurt  Limon Maskesinin Cilt Üzerindeki Etkileri

*  Bu iki doğal malzeme ile hazırlayacağınız maske, anti-bakteriyel özellik göstererek cilt yüzeyinde bulunan mikropları yok eder, ayrıca tekrar oluşumları için gerekli olan ortamın var olmasına izin vermez.

*   Mineraller cildin yardımcıları durumundadır. Bu maske sayesinde cildinize birçok mineral almış olursunuz.

 *   Yoğurt limon maskesi cildin yağ oranını dengeler. Yağlı cilt tipine sahip olanlar yağ oranında azalma gözlemlerken kuru cilde sahip olanlar ciltlerindeki aşırı kuruluğun hafiflediğini gözlemler. Bu nedenle her cilt tipine uygun bir maske olarak güvenle uygulanabilir .

 *   Bu maske, ciltteki sivilcelerin en büyük düşmanıdır. Sivilcelerle beraber ciltte oluşan kızarıklık ve kabarıklıkları da ortadan kaldırır.

*   Yoğurt limon maskesi sayesinde cilt yüzeyinde görülen farklı tonlardaki cilt rengi dengelenir, her bölge aynı tonlara sahip olur.

Yoğurt Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler:

   * 2 yemek kaşığı yoğurt
   * 1 yemek kaşığı limon suyu
   * 1 yemek kaşığı bal
   * Cam kase
   * Tahta kaşık

Not: Kullanacağınız yoğurt ve balın doğallığı önemlidir. Bu nedenle ev yapımı yoğurt ve doğal bal kullanmaya özen gösterin. Ayrıca bal, maskenin asıl malzeme listesinde bulunmamaktadır, yağlı cilde sahip olanların sık yaşadığı bir sorun olan siyah nokta sorununu çözmek adına bal, destekleyici malzeme olarak tercih edilir.

Tahta kaşık yardımıyla bal cam kaseye konur. Üzerine ev yapımı yoğurt ile doğal bal eklenir. Daha sonra bütün malzemeler karıştırılır. Maskenin uygulanacağı cildin temiz olması önemlidir. Bu nedenle maske uygulanmadan önce mutlaka cilt uygun temizleyici ürünler ya da doğal yollarla temizlenmelidir. Cilt temizleme işlemi bittikten sonra maske cildin tüm bölgelerine uygulanır.

Maskenin asıl etkisi sivilceleri tedavi etmekle ilgili olduğu için özellikle sivilcelerin olduğu bölgelere yoğun olarak uygulanması gerekir. Bazı ciltler maskelere karşı alerjik reaksiyon geliştirmektedir. Bu nedenle cilt 5 dakika gözlemlenir. Eğer herhangi bir sorun yoksa maske cilt üzerinde yarım saat bekletilir. Sürenin bitiminde cilt ılık suyla temizlenir.

Maskenin uygulanma sıklığı haftada bir kez ve tercihen akşamlarıdır. Maske uygulandıktan sonra gece uykusuna yatılırsa cilt daha uzun süre dinlenme şansı bulur.

Yoğurt Limon Maskesi İle İlgili Öneriler

 *   Maskeyi sadece yoğurt ve limonla hazırlayabileceğiniz gibi içine bal da ekleyebilirsiniz. Bal sayesinde siyah noktalar çok daha kolay yok olacaktır. Maskenin içine sadece 1 yemek kaşığı bal eklemeniz yeterli olacaktır.
  
*  Portakal, limon kadar etkili olmasa da C Vitamini katkısı sağlayacağından limon bulamadığınız zamanlarda portakal kullanabilirsiniz. Ancak portakalla hazırlanan maskenin limon kadar cilt rengi açma özelliği yoktur.

*   Maskeyi aynı zamanda peeling olarak kullanmak isterseniz içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.

*   Yoğurt limon maskesi kullanacaksanız tahrişi, kızarıklığı ve olası cilt lekelerini önlemek için güneşe çıkmamalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar