Ticker

6/recent/ticker-posts

Sirkencübin şerbeti faydaları

Sirkencübin şerbeti faydaları


Sirkencübin şerbeti faydaları
Sirkencübin şerbeti, Mevlevi mutfağına has bir şerbettir. Osmanlı padişahları özellikle Ramazan ayında tüketmişlerdir. Sirkencübin şerbeti hazımsızlığı giderir, tokluk hissi verir, açken içilirse zayıflatır ve bunların yanısıra vücut için pek çok faydası olan bir şerbettir.


Sirkencübin şerbeti metabolizmayı hızlandırır, zayıflamaya da yardımcı olur, Kabızlığı önler. Şişkinlik ve gaz gibi problemlerine iyi gelir. Ayrıca B grubu vitaminleri ve mineralleri içerir.

Sirkencübin şerbeti yemekten sonra bir bardak tüketilirse hazmı kolaylaştırır, yemekten önce içildiğinde ise tokluk hissi vererek fazla yemek tüketilmesinin önüne geçilmesini sağlar.

Diyetisyen Dr. Ender saraç Zahide Yetiş'in sunduğu Zahide ile yetiş hayata programında  Sirkencübin şerbeti tarifini verdi.

Sirkencübin şerbeti nasıl hazırlanır?

Malzemeler:

* 5 su bardağı su

* 5 yemek kaşığı bal

* 5 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı: 5 su bardağı suyun içine 5 yemek kaşığı bal ve 5 yemek kaşığı sirke koyduktan sonra iyice karıştırın. Soğuk olarak servis edin.


Etiketler: Sirkencübin şerbeti, Sirkencübin şerbeti tarifi, Sirkencübin şerbeti nasıl yapılır, Sirkencübin şerbetinin faydaları

Yorum Gönder

0 Yorumlar