Ticker

6/recent/ticker-posts

Diş hekimi korkusu için çözümler

 Diş hekimi korkusu için çözümler

Bir çok kişinin diş hekime gitmesine mani olan olan diş hekimi korkusu, diş hekimliğinde kullanılan yeni uygulamalar ile tarihe karışacak!

Diş hekimi korkusunu yeni yöntemler ile yenilebilir.

Bir çok insan diş hekiminin koltuğuna oturmaktan dahi korkuyor. Kullanılan aletlerin sesini duyduğu an koltuktan kalkıp gitmek istiyor. Bu sebeple dişindeki çürüklerin acısını azaltmak için kendince yöntemler buluyor, görüntüsünden rahatsızlık duyduğu dişlerini güzelleştirmekten çekiniyor.

Sedasyon’ ve ‘Lazer Tedavi’ yöntemi ile acı hissedilmiyor, bu yöntemler uygulanarak diş hekimi korkusu yok edilebilir.

Yeni diş hekimliği uygulamaları olan ‘Sedasyon’ ve ‘Lazer Tedavi’ sayesinde artık diş hekimi korkusu tarihe karışabilecek.

Sedasyon yöntemi, genel bir anestezi olmamakla beraber, hastanın bilinci açık bir şekilde, her türlü konuşmaya cevap verebilecek durumdayken korkusuz ve endişesiz bir yöntemdir. Operasyonun hastane ya da ameliyathanede gerçekleştirilmesi gerekmiyor, diş hekiminin muayenesinde gerçekleştirilebiliyor. Hasta, hekimin isteklerine cevap verebilir durumda oluyor. 

Yöntem sırasında hasta monitörle izleniyor, nabzı ve tansiyonu takip ediliyor. Yöntem ile hasta diş işlemini, ağrıyı v.b. durumları hissetmiyor, korkmuyor. Yöntem hem çocuklarda hem de yetişkinliklerde uygulanabiliyor. Erişkinlerde uygulanan intavenöz (damariçi) yöntemi ile tek seansla birçok tedavi yapılabiliyor. Tedavi sonrası hasta rahatlıkla evine gidebiliyor. Fakat yine de hastanın yanında bir yakını ile gelmesi gerekiyor çünkü güç kaybettirecek hareketlerden, araba kullanmaktan kaçınması ve istirahat etmesi gerekiyor.”

Lazer Tedavi yöntemi ise anestezi gerektirmediği için çocuklarda diş tedavisi çok daha kolay uygulanabiliyor. Diş hekimi korkusu olan hastalar en çok lazerle uygulanan tedavi yöntemlerini tercih ediyor. Ağrısız, kanamasız ve anestezi gerektirmeyen diş lazeri, hem sert dokuda hem de yumuşak doku üzerinde rahatlıkla uygulanabiliyor. 

Lazer yöntemi, diş dolguları, dişlerin temizlenmesi, diş kökünde oluşan iltihapların kurutulması, kanal tedavisi, diş etindeki cerrahi operasyonlar, diş hassasiyetinin giderilmesi, estetik diş tedavileri, diş etinde uygulanan tedavi işlemleri, diş beyazlatma gibi birçok tedavi sürecinde kullanılıyor. Bu yöntemde hastaları korkutan anestezi yöntemi genel anlamda kullanılmıyor. Ancak kapsamlı cerrahi operasyonlarda kullanılıyor.

Lazer işlemi dişe ve diğer dokulara temas edilmeden uygulandığı için herhangi bir titreşim ve basınç hissedilmiyor. Doğal olarak beyine ulaşan ağrı iletimini kestiği için hasta tedavide ağrı hissetmiyor. Tedavi sürecinde yüzde 90 hiç kanama olmuyor ve işlem sonucunda lazerle daha steril bir çalışma yapıldığı için apse ya da şişme görülmüyor. Aynı şekilde diş dolgularında ve kaplamalarda uygulandığında diğer yöntemlere göre yapılan dolgu ve kaplamalar daha dayanıklı oluyor ve tedavi bitiminde hasta dişlerinde herhangi bir hassasiyet duymuyor. Diş hekimi korkusu yaşayan birçok hasta lazer tedavi yöntemini tercih edebilir.” 

Yorum Gönder

0 Yorumlar