Ticker

6/recent/ticker-posts

Boyun gevşetme egzersizleri

Boyun gevşetme egzersizleri

1: Nefes alın ve nefesinizi verirken başınızı öne eğerek çe­nenizi yavaşça göğsünüze doğru yaklaştırın. Nefes verdiğiniz süre içinde çenenizi
yavaşça aşağı in­dirmeye devam edin.

Nefes alırken başınızı tekrar yavaşça ilk pozisyonuna getirmek için kal­dırın. Bir sonraki nefes verişiniz­de çenenizi tavana doğru kaldırın ve boyun kaslarınızı yukarı doğru uza­tın.

Çeneniz yukarı bakarken ağ­zınızı üç kere sonuna kadar açıp ka­patın. Nefes alırken başınızı tekrar yavaşça doğal pozisyonuna getir­mek için indirin. Bu egzersizi üç kere tekrarlayın.

2: Nefes alın ve sol kolunuzu 45 derecelik bir açı oluşturacak şekilde vücudunuzdan uzaklaştırarak yana doğru kaldırın. Nefes verirken sağ ku­lağınızı sağ omzunuza yaklaştırarak boynunuzu yana eğin ve her iki om­zunuzu da yere doğru bastırın.

Nefes alın ve başınızı tekrar doğal pozisyonuna getirin. Bu işlemi üç kere tekrar edin. Üçüncü nefes verişinizde sol kolunuzu aşağı indirin. Daha son­ra sağ kolunuzu uzatarak ve sol ku­lağınızı sol omzunuza doğru yaklaş­tırarak aynı hareketleri tekrarlayın.

Bu egzersizler sıra ile yapılmalıdır. İlk egzersiz boyundaki ve ensedeki gerginlik hissini alırken, ikinci
egzersiz ise boynun iki yanındaki gerginliği azaltır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar