Fit aşure tarifi - Ebru Şallı
Ebru Şallı'dan Fit Aşure tarifi.
Malzemeler:
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay önceden haşlanmış bardağı nohut
1 çay bardağı önceden haşlanmış kuru fasulye
1 kahve fincanı suda bekletilmiş kuru üzüm
4 adet suda bekletilmiş kuru kayısı
4 adet suda bekletilmiş kuru incir
1 adet doğranmış portakal
1 adet doğranmış elma
2-3 karanfil
1 çubuk tarçın
1 kahve fincanı gülsuyu
1 çay bardağı süt
2.5 su bardağı esmer toz şeker
Süslemek için :
Nar, fındık, ceviz, tarçın
Hazırlanışı:
Önce buğday ve pirinci haşlayın ardından içerisine sırası ile, kuru fasulye, nohut, üzüm, portakal, incir, kayısı, elma, esmer toz şeker, süt, portakal, çubuk tarçın, karanfil, incir, gül suyunu koyun.
Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra kaselere boşaltın, üstünü ceviz, fındık, nar, tarçın ile süsleyin.
Ebru Şallı'dan Fit Aşure tarifi.
Malzemeler:
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay önceden haşlanmış bardağı nohut
1 çay bardağı önceden haşlanmış kuru fasulye
1 kahve fincanı suda bekletilmiş kuru üzüm
4 adet suda bekletilmiş kuru kayısı
4 adet suda bekletilmiş kuru incir
1 adet doğranmış portakal
1 adet doğranmış elma
2-3 karanfil
1 çubuk tarçın
1 kahve fincanı gülsuyu
1 çay bardağı süt
2.5 su bardağı esmer toz şeker
Süslemek için :
Nar, fındık, ceviz, tarçın
Hazırlanışı:
Önce buğday ve pirinci haşlayın ardından içerisine sırası ile, kuru fasulye, nohut, üzüm, portakal, incir, kayısı, elma, esmer toz şeker, süt, portakal, çubuk tarçın, karanfil, incir, gül suyunu koyun.
Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra kaselere boşaltın, üstünü ceviz, fındık, nar, tarçın ile süsleyin.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.